Una antiga formatgeria de Manacor es transformarà en un luxós hotel urbà

L’empresari local Gaspar Forteza espera poder començar les obres en qüestió de mesos perquè quedi inaugurat el 2026 amb 15 habitacions, piscina i spa al centre de la ciutat

El casal senyorial on fins el segle passat hi hagué una fàbrica de formatges, al carrer Francesc Gomila de Manacor, serà transformat en un allotjament urbà de luxe. Així ho ha confirmat el responsable de My Rooms Hotels, Gaspar Forteza, que fa un temps va adquirir l’immoble històric on d’aquí uns mesos hi començaran les obres de reforma i transformació en un establiment de 15 habitacions situat en ple centre de la capital del Llevant.

Ara fa un any, pel febrer de 2023, l’empresari local (que ja té part del fins ara únic hotel que hi ha a la zona urbana de Manacor, l’antiga fonda Can Guixa a la plaça de s’Antigor) va adquirir la casa senyorial, de 1.700 metres quadrats construits i que un temps va servir de residència per a la família de Pedro Matheu ‘es Formatger’ (emprenedor i soci de s’Agrícola), a més d’una fàbrica de transformació de llet precisament en formatges de qualitat. De fet al casal encara s’hi conserven estris i mesures d’aquest passat.

Estat actual del casal del carrer Francesc Gomila

El nou hotel urbà, que durà per nom Casal de Manacor Rooms & Pool, constarà també d’un gran pati central amb vegetació i una gran piscina on hi donaran les finestres de les habitacions, a més d’un spa especialment dissenyat per als clients. Forteza, que recorda que entre la compra i la imminent reforma del casal hi ha una inversió de 2,4 milions d’euros, explica que “es tracta d’un allotjament d’interior, on en cap moment s’ha pensat en augmentar el volum. No servirem menjar ni berenars, no hi haurà ni bar ni restaurant perquè som conscients que hem de contribuir a crear un teixit econòmic, una simbiosi on també els començos i establiments dels voltants en surtin beneficiats”.

My Rooms Hotels és ara mateix l’única cadena d’establiments hotelers d’interior que hi ha Mallorca, amb cinc hotels i una casa vacacional entre Petra, Manacor, Artà i Ciutadella. “El de Manacor ens fa molta il·lusió, pel concepte i perquè veim que la ciutat està canviant i s’està obrint. No pretenem que el poble barati el seu caràcter, de fet hem procurat ser respectuosos i que la façana, per exemple, quedi i com està però rehabilitada. El tren, l’hospital i ara l’acadèmia de Rafel Nadal fan que Manacor sigui una ciutat molt atractiva, també turísticament parlant”, afegeix Forteza.

L’hoteler manacorí confia en que la nova normativa de places d’interior permeti que pel setembre i amb tots els permisos municipals concretats, l’obra del casal del carrer Francesc Gomila comenci, perquè l’any 2026 el nou hotel, que compta amb la col·laboració arquitectònica i econòmica de GMM Arquitectura, pugui ser inaugurat. “És una forma de recuperar el patrimoni del poble, que quedi harmonitzat”. De moment ja s’han fet públiques les primeres imatges de com quedaran habitacions, pati i spa.

Projecte de ‘coliving’

L’altre projecte manacorí que Gaspar Forteza té ara mateix damunt la taula és el d’un ‘coliving’, és a dir, un allotjament no turístic que permetrà a les persones que així ho necessitin llogar per entre 4 i 11 mesos, una habitació amb serveis comuns com una gran sala, gimnàs o menjadors. Un espai per viure tal i com ja està projectat a Artà on l’empresa ja ha llogat una casa per 25 anys a fi de reformar-la i dur-ne l’explotació per un quart de segle. “No es tracta d’un hotel, sinó d’un nou concepte per a unes noves necessitats. Una fórmula que ha arribat per quedar”, conclou Forteza.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad