Els veïnats diuen que els efectes d’una mesquita els farien cercar “altres llocs per viure”

Una representació de residents del barri de Fartàritx es reuneixen amb el batle Miquel Oliver per tractar d’evitar un temple musulmà devora ca seva

El que per uns va significar un intent de conciliació i d’explicar la realitat urbanística i social d’un barri, per a altres fou un gest sense novetats més enllà d’informar de la normativa i el poc poder d’intervenció. Aquest dijous a les set de l’horabaixa veïnats de la barriada manacorina de Fartàritx es reuniren en ‘secret’ amb el batle i responsable d’Urbanisme del municipi, Miquel Oliver, per tal de tractar la polèmica esdevinguda aquesta setmana arran de la possible construcció d’una mesquita a un solar de grans dimensions situat a la cantonada del carrer Fàbrica amb el carrer Fartàritx.

Fa uns dies va sortir a la llum pública l’encontre que el passat 11 de febrer mantingueren el batle i l’imam de la comunitat islàmica manacorina, a fi de conèixer les possibilitats de desenvolupament urbanístic, d’entre d’altres, dels terrenys que fins fa uns anys ocupava la fàbria d’embotits Procam, devora la plaça de la Concòrdia de Manacor. Arrel d’això, varis veïns de la barriada començaren a organitzar-se (estan en procés de muntar un plataforma) per demanar que la futura mesquita es construís “en un espai menys sensible que el d’un lloc històric de molins com és Fartàritx”, expliquen.

A la reunió d’aquest dijous, que va tenir lloc a l’església del convent de Sant Vicenç Ferrer (i on hi estava vetada la presència de premsa per desig de l’Ajuntament), Oliver els va informar de l’estat de la qüestió que bàsicament es resumeix en que encara no hi ha cap projecte de mesquita registrat al departament d’Urbanisme, i que quan això passi, es tramitarà de la manera ordinària i amb tots els controls preceptius habituals. El batle, però, els va fer saber als assistents que el solar del carrer Fàbrica no es troba oficialment dins Fartàritx, sinó que ja es regeix per unes altres normes constructives.

“La trobada ha estat molt productiva i amb un caire conciliador. Creim que hi haurà bona voluntat per part de les parts implicades i que arribarem a bon port”, comentaven una part de veïnats a la sortida. D’altres sortien decebuts en sentir “que l’Ajuntament ha dit que no té poder damunt la compra, que quan entri el projecte s’ho estudiaran, però que en principi el solar no presenta cap problema legal per edificar-hi un temple”.

Una representació de la comitiva veinal va voler llegir un manifest que havien preparat per a l’ocasió, argumentant una serie de qüestions referents a estudis socio-econòmics previs, les dificultats d’aparcament o el fet d’estar damunt una zona, segons apunten, de risc d’inundacions. “Senyor Batle, per tot això, entenem que el barri no pot suportar més pressió de trànsit i massificació de gent ja que això pot comportar que molts dels ciutadans es sentin incòmodes al barri, disminueixi la seguretat vial, minvi el sentiment de benestar, i decideixin cercar altres llocs per viure. aquesta construcció va moralment contra tot el que es planteja al pla general (PGOU), que era encoratjar la bona convivència, cercar solucions al problema del pàrquing i donar suport a la creació de zones verdes.

Per tot aixó, a més demanen que es facin públic els informes de l’expedient de construcció en relació a aquest solar o terreny. Es dugui a terme un informe de l’impacte social i econòmic que suposarà aquest edifici pels negocis, vivendes i en definitiva per tots els habitants de la barriada. I es valori la possibilitat de facilitar una altra ubicació que compleixi amb les característiques que necessita una construcció d’aquest tipus, tenint en compte l’aforament. Per altra banda, les pancartes que els propis veïns penjàren aquesta setmana al contorn del solar reclamant els valors tradicionals de la barriada, “han estat tallades a tissorades” aquest mateix dijous vespre.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad