Batuda contra la sobrepoblació de tudons a Porto Cristo

L’Ajuntament de Manacor ha duit a terme una batuda per controlar la població de tudons (Columba palumbus) a Porto Cristo. L’actuació es va realitzar el passat 29 de febrer a Porto Cristo per part de tècnics del Centre de Protecció d’Animals Domèstics (CEPAD), acompanyats de la Policia Local. El resultat d’aquesta actuació va ser de 135 tudons abatuts. 

Els carrers on es va dur a terme aquesta tasca són aquells on hi ha més presència de pins: l’avinguda dels Pins, l’avinguda de Joan Amer, el carrer dels Virots, el carrer de La Niña, el carrer de La Pinta i el carrer Punta Pagell. 

Així mateix, s’ha programat una nova batuda a Porto Cristo pel proper dilluns dia 11 de març i s’actuarà principalment al carrer d’en Bordils, passeig de la Sirena l’avinguda Joan Servera Camps, entre d’altres. Properament també es programaran actuacions a s’Illot, Cala Anguila, Cala Mendia i Manacor. 

Aquesta mesura té per objectiu reduir la població d’aquest ocell, que des de fa uns anys causa molèsties pel gran nombre d’excrements que diposita a la via pública, terrasses, establiments i habitatges. 

La batuda es realitza de manera selectiva amb carabines d’aire comprimit als carrers amb major nombre d’exemplars. Els tudons pernocten principalment als pins, dins els nuclis urbans. Aquestes actuacions tenen l’autorització del Consell de Mallorca i es realitzen amb la supervisió i acompanyament de la Policia Local. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad