El mític grup Tots Sants torna pel concert-presentació de la Revista07500

La festa, que tendrà lloc aquest 9 de març a Can Lliro, inclou també la presentació del carrer àlbum de Plan-ET ‘Amor blindat’

Tots Sants, el mític grup manacorí que va revolucionar l’escena del rock dur a Mallorca durant els anys 90, torna tretze anys després. Ho farà el proper dissabte 9 de març a la sala Can Lliro de la capital del Llevant, durant el transcurs de la presentació del segon número en paper de la Revista 07500, dedicada precisament a les bandes més representatives i els llocs més significatius de les tres darreres dècades de la música local; alhora completada amb reportatges relacionats com la història de la discoteca Dhraa, la Mostra de Rock o el que fou el Carreró de Portocristo.

El 21 d’abril de 2011 l’escenari de la Sala Fònica de Muro va viure el darrer concert de Tots Sants. El que havia de ser el primer d’una gira per celebrar el vinté aniversari del primer disc de la banda, Ja m’ho temia, va resultar ser el punt i final de l’esperança, després de la mort sobtada del seu cantant i figura icònica, Xavier Ramis, als 46 anys. Aquell repertori basat sobretot en els temes dels dos primers discos, tampoc va ser recuperat més tard quan els quatre supervivents de la banda es reuniren de nou, abans de la pandèmia, per treure un àlbum amb el nom de Ca de Bou i amb Roger Pistola com a cantant.

Ara idò, el retorn a les essències de la millor banda manacorina de rock, representa una oportunitat única per a tornar a disfrutar de temes tan significatius pels joves mallorquins del anys noranta com Illa Maria, Crackboy, Tot és en va o Mort. “Des de la Revista 07500 ens van proposar tornar a tocar alguns temes de Tots Sants durant el dia de la presentació, però poc a poc ens anàrem animant i vam veure com tot anava sonant com abans. Serà una nit molt especial”, explica Jaume Estelrich, guitarra de la formació original que tornarà a trepitjar els escenaris, juntament amb Àlex Vadell (baix), Marcos Gil (bateria) i Joan Gelabert ‘Fil’ (guitarra).

Per a les veus (en plural), la banda ha reclutat Mateu Vidal, Ilde Muñoz i Sara Gil, en una combinació que ja als assajos (que des de fa setmanes duen a terme al local de Can Sant de Manacor) sona d’una manera fresca i sorprenentment aconseguida. “No es tracta de substituir la veu den Xavier perquè és impossible, sinó que donar-li un toc nou però mantenint l’essència del so de Tots Sants”. “Ja ens han demanat si farem més concerts, però no està clar. Depenent de com vagi a Can Lliro, en parlarem”, afegeix Estelrich.

El cartell

Al concert del 9 de març a Can Lliro, però, no només hi tocaran els Tots Sants, sinó que la publicació manacorina ha organitzat un petit festival (que començarà a les 19,30h) on s’han intentat combinar estils i artistes generacionals: des del jazz de Garau-Barceló Trio, liderat per l’organista de la darrera gira Motomami de Rosalía, Llorenç Barceló; fins a dos dels representants de la nova música urbana mallorquina com són Plan-ET (que presentarà el seu nou àlbum Amor Blindat) o Na Kate. Les entrades ja estan disponibles a través de ticketib.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad