‘Samurais portenys’ a Lluc

El record dels quatre samurais cristians que arribaren a Mallorca l’any 1585 ha omplit aquest diumenge l’església del santuari de Lluc, coincidint amb el primer del camí de Pasqua.

Així, una delegació catalana i una representació de la comunitat japonesa a Mallorca, han acompanyat els membres de l’associació cultural Rei-dô de Porto Cristo en una ofrena floral molt emotiva, que ha servit d’homenantge als jesuites nipons que hagueren de desembarcar al port d’Alcúdia quan, camí de veure el papa Gregori XIII a Roma, una tempesta els va obligar a descansar uns dies a l’illa.

“Ha estat un acte ben emocionant”, ha explicat Perfecte Acosta, responsable de l’associació portenya i màxim impulsor de la iniciativa, que fins ara es venia celebrant de forma anual al monestir català de Montserrat. El sol i el bon temps han fet que ja jornada fos arrodonida amb un gran dinar de germanor.

LA HISTÒRIA DELS SAMURAIS CRISTIANS A MALLORCA L’ANY 1585

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad