Tots els partits demanen al Govern la construcció urgent del segon centre de salut de Manacor

La manca d’una línia pressupostària i d’informació per part del nou Govern respecte al projecte del segon centre de salut de Manacor, va fer que anit tots els partits que conformen l’Ajuntament aprovessin per unanimitat reivindicar la necessitat urgent de construir un nou centre de salut a la zona del Molí den Beió, just devora l’auditori. Tot això arran de l’aprovació d’una moció presentada de manera conjunta pels grups municipals de Més-Esquerra, AIPC-SyS i PSIB-PSOE, després secundada també pels grups del PP i Vox. 

En l’exposició de motius, la moció recorda que el 10 d’octubre de 2022, el ple de l’Ajuntament de Manacor va acordar cedir gratuïtament a la Conselleria de Salut un terreny de 4.278 metres quadrats de superfície situat al passeig del Ferrocarril amb l’objectiu de construir-hi un nou centre de salut que doni resposta a l’augment de població de Manacor, que ha passat dels 30.177 habitants de l’any 1990 (quan es va construir l’únic centre de salut de Manacor, al barri de Sa Torre) als prop de 50.000 actuals.

Segons el primer projecte presentat abans d’eleccions per l’aleshores presidenta del Govern, Francina Armengol, el nou espai sanitari tendrà adscrites més de 17.000 targetes sanitàries, amb un pressupost de construcció de 9,8 milions d’euros. Si tot hagués anat segons les previsions les obres haguessin començat durant 2023, amb una durada estimada d’entre 18 i 24 mesos. La realitat és que encara no han començat i aquesta inversió tan sols no està inclosa en els pressuposts generals de la Comunitat Autònoma. 

El batle de Manacor, Miquel Oliver, i la delegada responsable dels assumptes sanitaris, Paula Asegurado, van donar a conèixer una trobada amb el personal sanitari del Centre de salut de Sa Torre, “que ha respost amb paciència i professionalitat a la saturació del centre, i que reivindica la nova instal·lació”. El text aprovat, entre d’altres coses, referma la idea que “defensar la sanitat pública també implica realitzar inversions per al creixement de les instal·lacions. Posar els recursos a l’abast dels professionals sanitaris perquè puguin realitzar la seva tasca fonamental en condicions dignes”.

24 hores

Estava previst, a més, que el centre fos SUAP, o sigui de Servei d’Urgències d’Atenció Primària, el que vol dir que estaria obert tot el vespre i també durant els caps de setmana, a fi d’alleugerir de pacients a les Urgències de l’hospital comarcal de Manacor. El nou centre de salut constarà, quan es faci realitat i segons els plànols, de 45 consultes i s’hi podrien realitzar cirurgies menors.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad