La renovació de l’avinguda del Pins: més problemes que solucions

L’avinguda dels Pins és una de les més característiques i conegudes de Portocristo. En bona part per la seva història i el seu recorregut, que uneix l’entrada al poble des de s’Illot i Cala Millor fins a la primera línia cap a la platja urbana, baixant pel carrer Bordils. Ara l’Ajuntament de Manacor ha anunciat que el projecte per rehabilitar-la, després d’anys d’espera i manca de manteniment, ha estat adjudicat per un total de 516.376,48 euros (el preu de sortida era de 627.727,52 euros). Però aquí arriben els problemes.

L’obra, que consisteix amb la renovació total de voravies, enllumenat, passos elevats i elminació de barreres arquitectòniques, té una durada estimada de quatre mesos i que encara no ha començat, no estaria llesta fins ben entrada la temporada turística, “a finals de juny essent optimistes o ja pel juliol”, explica Bernadí Bou, regidor del Partit Popular a l’Ajuntament de Manacor i metge al centre de la salut porteny, “per tant això augmentaria els problemes que ja tenim al trànsit i col·lapsant encara més tant la ronda de l’Oest com el propi carrer Bordils, tancat des de fa estona”.

Aquesta idea, plantejada durant el darrer ple municipal, és en part compartida per Antònia Llodrà (AIPC), regidora responsable de la zona costanera de Portocristo i s’Illot: “És una remodelació que en part està subvencionada pel Consell de Mallorca, això vol dir que ens posarem en contacte amb ells, i amb l’empresa adjudicatària, per demanar una pròrroga i poder justificar l’obra més tard”. És a dir, poder començar pel setembre o octubre, un cop la temporada alta hagi remès.

També pel trànsit rodat, un vertader problema des de que fa dos anys s’iniciessin les obres de reforma de la primera línia de Portocristo i del carrer Bordils (també anomenada costa den Blau) en particular, que aquest estiu va passar a ser peatonal, encara que sense tocar l’asfaltat original de la pujada. “El que realment ens preocupa de començar a l’estiu són els cotxes de la Ronda de l’Oest i la zona del port. Si s’arriben a fer les obres ara, ja hi ha un pla acordat amb la Policia i els tècnics d’Urbanisme, per tallar l’avinguda dels Pins per trams i per sentits de circulació”.

El Partit Popular, per la seva banda, considera que la primera línia de Portocristo “és el suficientment ample com perquè puguin coexistir les taules i les cadires de les terrasses, els banc i el passeig peatonal i el trànsit, almenys de pujada. Una opció, emperò, que depèn d’un tercer actor administratiu. I és que Demarcació de Costes no vol que les actuals terrasses de Portocristo (ni tampoc les de la platja de s’Illot) estigui tan a prop de la línia marítima, amb la qual cosa i si els vehicles hi tornessin a passar, s’incompliria la normativa.

Fa unes setmanes ja vàrem rebre una primera visita de Costes per parlar del retranqueig d’aquestes terrasses, però encara hem de continuar parlant per saber si és possible o no”, recorda Llodrà. Precisament aquest proper dilluns el ple manacorí haurà de discutir i votar la moció presentada pel PP, que demana l’obertura del carrer Bordils als cotxes, camions i busos de línia, per descongestionar el trànsit i per reactivar els negocis de la platja.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad