Mor Antònia Matamalas, fundadora del Col·lectiu Dones de Llevant

Antònia Matamalas Prohens (Manacor, 1945) activista, feminista i fundadora del Col·lectiu Dones de Llevant, ha mort avui 23 de gener als 78 anys d’edat, després d’uns mesos marcats per problemes de salut. Va estudiar Història i Història de l’Art a Madrid, on hi va viure 40 anys i va exercir com a professora d’institut. Fou a la capital espanyola on va iniciar la seva militància social i política, primer contra el franquisme, per la democràcia i la igualtat de classes. A Vallecas és on es va comprometre en la lluita pels drets de les dones i el seu desenvolupament cultural i educatiu.

Ja al 2005, quan va tornar a  Manacor, va fundar el Col·lectiu Dones de Llevant, amb una tasca constant de lluita per la igualtat de les dones, que ha germinat després en distintes entitats i iniciatives similars dins el municipi. El tanatori serà aquest dimarts de les 15 a les 20 hores al Parc de l’Auba i el funeral demà dimecres, a les 19,45h a la parròquia de Nostra Senyora dels Dolors.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad