Aquest dijous es projecte ‘No Callarem’ a partir dels casos de Pablo Hasel, Valtònyc i Elgio

Aquest dijous a les 19 hores al Teatre de Manacor, l’OCB de Manacor i el Cinemaclub 39 Escalons projecten el documental ‘No callarem’, un film per la llibertat explica la història de tres joves rapers que han esdevingut el blanc de la persecució de l’Estat espanyol a la llibertat d’expressió a la música. Les lletres de Pablo Hasel, Valtònyc i Elgio no només han estat condemnades per un sistema judicial injust i venjatiu, sinó que també ells mateixos han estat víctimes d’una tàctica mediàtica que els presenta com a delinqüents i enemics de la democràcia.

La pel·lícula aborda els seus casos des d’una perspectiva personal i artística, mostrant les experiències que els han portat a ser víctimes polítiques de represàlies, així com les conseqüències d’aquesta repressió a les seves vides, sigui per inhabilitació, exili o presó. Diversos músics i cantants, que són també personatges importants al documental, recreen algunes de les lletres condemnades i creen noves versions de diversos estils musicals: Ana Tijoux, Yolanda Sey, Albert Pla i Za, entre molts altres.
Clàudia Arribas. Sociòloga, guionista i directora de cinema. Va començar a experimentar amb el cinema com a mitjà de recerca social i prisma des del qual observar i qüestionar la realitat. Després de realitzar un Màster en Cinema Documental escriu i dirigeix “Nous Vells Temps” (2015), el seu primer curtmetratge seleccionat en festivals internacionals. Actualment, forma part de BRUNA Productora Audiovisual on aporta principalment la mirada sociològica i analítica sobretot de cara a projectes documentals. «No Callarem», estrenat l’octubre de 2022 en el Festival In-Edit de Barcelona i que codirigeix al costat dels altres dos membres de la Productora BRUNA, Violeta Octavio Roca i Carlos Juan Martinez, és el seu primer llargmetratge.
Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad