Les Beneïdes i el darrer ball posen punt i final al Sant Antoni 2024

Les Beneïdes, recordatori del camp que poc a poc deixa de ser, han estat avui migdia l’excusa perfecte perquè els qui ahir van anar a dormir d’hora, sortissin mudats de ca seva per omplir el recorregut que gira entorn de la plaça Ramon Llull. Una tradició que serveix, en el dia de Sant Antoni, perquè els animals de pèl i ploma, puguin rebre l’aigua beneïda que els guardi de qualsevol mal durant tot un any.

I és que encara que la convocatòria d’Ajuntament i Patronat estava fixada per a les onze del dematí, les carrosses i els primers participants han començat a trobar-se i organitzar l’ordre de partida ja a les 9,30h des de diferents carrers. Tot a fi que el jurat santantonier pogués anar puntuant segons els criteris estètics i de fidelitat al discurs manacorí.

Amb tot a punt, carruatges, infants vestits de dimonions, carrosses i cabriols han començat a avançar de manera lenta però segura pels carrers vallats de l’asfalt del centre de la ciutat: des de Baix des Cós, fins el Dos de Maig, passant per la Via Portugal o la mateixa plaça des Mercat. Mentre les tonades no han aturat de sonar i la banda ha obert el camí dels primer cavalls. Honor i glòria al sant, en aquesta ocasió interpretat per Damià Bauzà, que en cap moment ha refusat cap de les fotos que el públic familiar li ha anat demanant.

Qui coneix les Beneïdes sap de l’escena, de la voluntat popular de reconèixer la vida camperola, la seva cultura ancestral i els valors que, amb més o menys intensitat han anat marcant la vida de la part forana de Mallorca, abans i després del turisme de masses.

Per a les 16 hores la colla de dimonis han visitat l’Hipòdrom de Manacor, primer punt d’arribada per després tornar a voltar per tot el poble per darrera vegada fins l’any que ve. El darrer ball serà a les 20 hores a la plaça de Sa Bassa, just abans de la missa solemne en honor a l’ermità, a la parròquia de la Mare de Déu dels Dolors.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad