Així és la nova colla de dimonis de l’institut Mossèn Alcover

L’institut Mossèn Alcover de Manacor estrena dimonis. Es tracta d’una colla formada per trenta dimonis blancs elaborats entre el professorat i l’alumnat sota la direcció del Departament de Dibuix, encapçalat per la professora Pi Subirats.

“La Colla de Dimonis de l’IES Mossèn Alcover es caracteritza per la varietat de formes i estils que parteixen de la tradició dimoniera de Mallorca, però que també inclouen formes més innovadores i originals amb una barreja que la converteix en una proposta molt original i atractiva”, afegeixen des de l’institut manacorí.

El grup també disposarà de música pròpia, realitzada per a l’ocasió per part de la compositora Antònia Bassa, així com coreografies expressament creades per la professora i experta en balls tradicionals, Antònia Gayà ‘Truca’. La interpretació musical ha estat orquestrada i dirigida per Joan Carles Andrés, amb el suport del Departament de Música.

Els portadors dels dimonis seran membres de la comunitat educativa de l’IES Mossèn Alcover; i de manera especial, l’alumnat i els membres del claustre de professorat. Està previst que la Colla de Dimonis de l’IES Mossèn Alcover pugui ballar, any rere any, en ocasió de l’arribada de les festes d’hivern i de Sant Antoni, “sempre amb convivència amb la música i el ball dels dimonis tradicionals, però també poder aparèixer en altres ocasions festives, i quan es consideri convenient”, expliquen.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad