L’Ajuntament fa una passa enrere i tornarà a obrir la plaça des Cós al trànsit

Manacor fa una passa enrere en la peatonalització del centre i cedeix a les pressions de l’oposició i els comerciants de la zona. Així, l’Ajuntament ha anunciat aquest dijous que en durant aquest mes de gener reordenarà la mobilitat de la plaça del Cós, perquè el trànsit pugui tornar a accedir-hi des de la plaça del Rector Rubí, la continuació del carrer de l’Amargura. Una mesura es pren només dos mesos després que el mateix equip de govern en minoria (Més-Esquerra, AIPC) decidía convertir aquesta zona en un espai pacificat prioritari per a vianants. Les peticions reiterades pels partits de l’oposició PP, PSIB-PSOE i Vox perquè els vehicles motoritzats puguin tornar a circular-hi han estat claus en la rectificació sobtada. 

La consolidació frustrada de la plaça des Cós com a espai per a les persones va venir acompanyada d’una sèrie de canvis en la mobilitat, que ara es revertiran, tal i com han requerit els grups opositors, que demaven des de l’estiu la reobertura al trànsit rodat d’aquest espai. Davant aquest escenari i contràriament a les polítiques de mobilitat impulsades per l’equip de govern, que fins ara tenien per objectiu avançar cap a una ciutat més amable amb les persones i adaptada a les exigències que implica el canvi climàtic, la mesura ja és qüestió de dies.

Així, el trànsit podrà tornar a circular des de la continuació del carrer de l’Amargura i la plaça del Rector Rubí, el que no impedirà que els sentits de la circulació del carrer Rector Caldentey i Arquitecte Bennàssar, que donen accés a la zona magenta d’estacionament comercial, i que estaven en actiu es mantenguin com fins ara.

L’Ajuntament de Manacor vetllarà per les possibles repercussions d’aquesta mesura, que també impossibilitarà la reubicació del mercat dels dilluns a la plaça del Cós i del carrer d’Antoni Galmés Folklorista, tal i com estava previst, fet que l’equip de govern lamenta, segons ha expressat fa unes hores.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad