Manacor distribuirà ‘agents liles’ per denunciar agressions sexistes durant Sant Antoni

El departament d’Igualtat activa la campanya ‘Foc a les agressions sexuals i que visca Sant Antoni’ durant els dies més importants de la festa a Manacor i Porto Cristo 

L’ajuntament de Manacor ha activat la campanya per intentar evitar qualsevol agressió sexista i sexual durant les properes festes de Sant Antoni. Per això instal·larà punts i voluntaris ‘liles’ perquè qualsevol persona que senti que n’ha estat víctima ho pugui denunciar amb traquil·litat. ‘Foc a les agressions sexuals i que visca Sant Antoni’ és el missatge que ha llençat l’Ajuntament, en una iniciativa que també compta amb la col·laboració dels Patronats de Manacor i Porto Cristo, als qui fa només unes setmanes dels va impartir una xerrada informativa. La formació va fer especial incidència en poder detectar una situació d’agressió i oferir les eines bàsiques per a poder afrontar la situació i el protocol a seguir.

Amb l’objectiu de sensibilitzar al màxim tota la població i a les persones implicades en la festa, el consistori també ha elaborat un logotip en forma de flama, al mateix temps que ha dissenyat adhesius i xapes que es repartiran els propers dies durant els actes més destacats del Sant Antoni 2024.

“No ens aturam de fer feina perquè els espais d’oci siguin segurs, per això, a més de formació posam tots els recursos que tenim per prevenir, detectar i atendre agressions masclistes. Manacor no pot tolerar cap comportament inacceptable ni masclista dins cap festa”, assegura la delegada d’Igualtat, Carme Gomila.

Així per exemple el departament d’Igualtat municipal habilitarà aquest dimarts vespre, dia del Primer Ball dels dimonis, un Punt Lila a la plaça de Ramon Llull. Es tracta d’una de les cites imprescindibles del programa de festes de Sant Antoni que cada any acull multitud de persones. S’instal·larà devora la carpa del Patronat de Sant Antoni i comptarà amb voluntaris del Patronat de Sant Antoni i de l’Esplai de Crist Rei. Allà, s’hi podrà acudir en cas de voler denunciar qualsevol tipus d’agressió sexista i també es disposarà de material informatiu.

Assaig dels Goigs

Pel que fa a l’Assaig dels Goigs del proper divendres 12 a la plaça de la Concòrdia, es muntarà tot un sistema d’Agents Liles itinerants repartits per tot l’espai principal i els carrers adjacents. Aniran identificats amb una armilla de color lila i seran la referència per a aquelles persones que vulguin denunciar qualsevol tipus d’agressió sexista o que sol·licitin informació al respecte. El mateix sistema s’aplicarà el dissabte de Sant Antoni, és a dir dia 16 de gener, als llocs concorreguts de la festa per tal de poder atendre denúncies i sol·licituds d’informació.

A Portocristo, amb motiu de la torrada popular i assaig dels goigs del proper dissabte dia 13, que tendrà lloc després de la sortida de na Tonina, també s’instal·larà un Punt Lila a la plaça del Sol i la Lluna.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad