La piscina municipal continua tancada i en punt mort tres anys després

L’Ajuntament reconeix que els jutjats li permeten fer un manteniment mínim i reconeix que no en tenen cap notícia nova des de juliol

La piscina municipal és un dels problemes recurrents que des de fa gairebé tres anys és damunt la taula de l’Ajuntament de Manacor. Una instal·lació pública en degradació que encara està dins un procés judicial (a la secció segona, sala primera de l’Audiència Provincial)del qual no se’n veu el final. Mentre, el consistori ha de fer front al manteniment puntual per canviar les portes a fi de beneficiar un millor renovació d’aire, o anar comprovant si hi ha fugues a les dues piles cobertes.

“Des del mes de juliol que no en tenim cap notícia nova”, reconeix el batle de Manacor, Miquel Oliver, “encara que no tenim un contacte directe amb els jutjats, almanco sabem que hi ha un ponent que hi fa feina”. I és que les ‘novetats’ arriben per comunicacions oficials tan espaiades en el temps, que fan dubtar del avenços. El passat mes d’abril l’administrador concursal va fer una proposta fixant el valor de reversió de la piscina a l’Ajuntament, però aquest no hi va estar d’acord. “Els nostres serveis jurídics van dir que no i per tant és el criteri que seguim”, afegeix Oliver.

El serial de la piscina municipal de Manacor, que ja havia començat abans de la pandèmia, es va anar fent insostenible just després, quan l’Ajuntament es va declarar impossibilitat per assumir el servei de la concessionària Esquitxos de Blavor SL, ni de compensar-la econòmicament pel temps que el recinte havia estat tancat, des del 13 de març fins el 7 de setembre.

El consistori no va voler ni sentir a parlar d’un possible rescat de la concessió de la piscina, encara que els administradors haguessin fet distints intents per abandonar el que consideraven un mal de cap econòmic. Els problemes d’Esquitxos de Blavor SL per a poder fer front als costos administratius i de manteniment de les instal·lacions, havien fet que tant l’empresa com l’Ajuntament haguessin intentat, en varies ocasions des de 2003, acostar postures per arribar a un acord de rescissió per evitar que la població es quedés sense servei.

Finalment a finals del mes de març de 2021 el Jutjat Mercantil número 3 de Palma notificava a l’ajuntament de Manacor la clausura de les instal·lacions de la piscina municipal, després que l’empresa concessionària, Esquitxos de Blavor S.L., es va declarar en concurs de creditors a principis del mateix mes. El Jutjat també va notificar al consistori el cessament de l’activitat per part de l’empresa, que gestionava la piscina des del 1997 i a la qual li quedaven sis anys de concessió per complir.

Model de gestió

La portaveu del Partit Popular, Maria Antònia Sansó, que durant la passada legislatura ja va demanar una sortida ràpida, adverteix que “de vegades és més convenient un mal acord que un bon plet, perquè d’aquesta manera les instal·lacions es puguin salvar el més aviat possible i poguem tornar a tenir una piscina municipal per a tots”.

“Insisteixo en que no ens hem quedat amb els braços creuats i que feim tota la feina necessària. També en les possibles opcions a seguir un cop la Justícia resolgui, perquè entre tots els partits haurem de decidir quin model de gestió és el més adequat, d’on treim els doblers en cas de dur-ho nosaltres o si tornam a cercar una cons¡cessió i amb quines condicions”, conclou Oliver.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad