El manacorí Antoni Riera es proclama campió del món de Scrabble en català

El jugador del Club Scrabble Manacor s’imposa en la modalitat duplicada a Carles Cassanyes, bicampió del món de la clàssica, i al també manacorí Xisco Truyols

Dos malloquins aconsegueixen pujar al podi del campionat del món d’Scrabble en català per primera vegada a la història. I això encara és més insòlit si tenim en compte que tots dos són del mateix poble: Manacor, on la pedrera de jugadors de mots encreuats va augmentant exponencialment el quantitat i qualitat.

Ni en la modalitat duplicada ni en la clàssica, mai fins ara cap mallorquí havia aconseguit assolir el podi a cap mundial. Aquest cap de setmana s’ha celebrat la quarta edició del Mundial de Scrabble Duplicat en Català. La competició s’ha disputat, com sempre passa en aquesta modalitat, en doble seu. En aquesta ocasió la subseu catalana era el Vendrell, mentre que a Mallorca, Lloret de Vistalegre.

L’edició d’enguany ha comptat amb un total de 28 jugadors, entre els quals hi havia figures destacades de l’Scrabble com ara Lluís de Yzaguirre, que defensava el títol de campió del món; Carles Cassanyes, bicampió mundial en la modalitat clàssica; Albert Rodríguez, actual subcampió mundial en modalitat clàssica; o Ernest Teniente, també subcampió del món el 2011.

Per la part mallorquina els jugadors més destacats eren Mateu Xurí, actual número u del Barruf, el rànquing que computa totes les partides jugades; Xisco Truyols, número tres en aquesta taula; i Antoni Riera, el número quatre.

La competició es dividia en dues partides, una de matí i l’altra l’horabaixa. S’endugué la primera mànega Xavier Albons, mallorquí resident a Molins de Rei, seguit d’Antoni Riera, Xisco Truyols, Ernest Teniente, Mateu Xurí, Marta Rovira, Carles Cassanyes i Lluís de Yzaguirre. L’horabaixa tengué un altre color. El gran dominador va ser el bicampió mundial Carles Cassanyes, gràcies sobretot a la paraula ‘Cornuava’ que ningú més va ser capaç de trobar i que li va reportar 96 punts. El segon classificat de l’horabaixa va tornar ser Antoni Riera, ara seguit de Xisco Truyols, Albert Rodríguez, Joan Llodrà, Lluís de Yzaguirre, Jaume Vives i Jordi Plana.

Fet el còmput total de punts i les mitjanes pertinents per obtenir la classificació final, Antoni Riera es proclamà campió amb un 80,66% dels punts obtinguts, seguit de molt a prop per Carles Cassanyes, amb un 80,13 i de Xisco Truyols, amb un 79,57%. Els acompanyaren en posicions de diploma olímpic Xavier Albons, Lluís de Yzaguirre, Ernest Teniente, Joan Llodrà i Marta Rovira.

La modalitat duplicada és la de més seguida i participada a França, per exemple. Mentre que aquí sol ser la clàssica, en què els jugadors disputen partides d’un contra un. A la modalitat duplicada el factor sort resta reduït a la mínima expressió, atès que tots els jugadors han de trobar la millor jugada possible amb les mateixes fitxes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad