La manca d’hores per passar la ITV a Manacor enfada els professionals del sector

Una situació que es repeteix a altres estacions mallorquines. Des de l’associació Aberan reclamen una solució urgent

L’Associació Balear d’Especialistes Reparadors d’Automoció i Nàutica (Aberan) ha denunciat el bloqueig de les hores per passar la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) dels seus clients, i culpen la concessionària del servei, SGS i el Consell de Mallorca de permetre-ho de manera reiterada. Fins al punt que no poden reservar una cita fins al mes de febrer del 2024, amb els perjudicis que això els suposa.

Segons explica el seu predident, Julio González “el problema no és tant del Consell de Mallorca, que cal dir que és qui hauria de posar ordre, sinó més de la concessionària del servei des de fa uns anys, que ens impedeix desenvolupar la nostra feina”. I és que els tallers mecànics reclamen “que amb el número de placa que tenim puguem sol·licitar diverses hores per als clients que ens les sol·liciten i no tenir aquest embús, que ja resulta insuportable. A Mallorca ja hi ha tallers que tenen més de 40 vehicles pendents de cita”, critica també el vocal coordinador de la zona de Llevant, Mateu Català, responsable de l’empresa manacorina CronoRent

A finals del mes d’agost, el mateix Consell prenia les primeres mesures de la legislatura per agilitzar l’espera a la ITV. El president de la institució insular, Llorenç Galmés, anunciava que durant tot el mes d’agost s’activarien 3.000 noves cites per reduir el temps d’espera. Galmés va explicar llavors que no seria l’última mesura, ja que l’objectiu del Consell era “engegar tot un paquet de mesures perquè passar la ITV no impliqui tant de temps d’espera per a la ciutadania”, que va arribar a ser de 50 dies. “Demanam al director insular d’ITV i Activitat que ens escolti i es posi fil a l’agulla d’una manera real i amb iniciatives urgents”.

Aberan i usuaris del servei d’ITV a Manacor critiquen també la manca de previsió i el mal funcionament de l’estació comarcal, amb més de dues hores d’espera al sol, “i un tracte poc eficient per a les empreses que ens dedicam al sector” diu Català, qui requereix del servei de manera diària.

Aberan enumera els problemes urgents a solucionar, que a banda del temps d’espera “que pot arribar fins i tot a les tres hores”, es centren en la manca d’una zona coberta, “no volem estar ni un dia més al sol amb temperatures de més de 30 graus a l’estiu o mullar-nos els dies de pluja d’hivern” o que s’habilitin uns lavabos públics “oberts i degudament desinfectats”.

D’altra banda, els usuaris també discuteixen que encara no hi hagi una finestreta única on es pugui gestionar la revisió sense baixar del vehicle i que la concessionària només comptabilitzi el temps del servei i no el de l’espera completa per determinar la qualitat de la inspecció.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad