Així quedarà el nou Hospital de Manacor en estar acabat

La imatge

Amb un projecte de 59 milions d’euros el projecte del nou Hospital de Manacor deixarà un centre de 53.445 m², més del doble de la superfície actual (24.531 m²). Encara que no està prevista l’ampliació en nombre d’habitacions.

Ja es coneixen els avanços de l’edifici d’ús ambulatori, on ja s’han fet els tancaments amb parets de pladur a la planta baixa pel serveis de Rehabilitació i Hemodiàlisi. “No sols impactarà positivament a una població de 150,000 persones, sinó que també exercirà un paper crucial en la humanització dels tractaments mèdics, particularment beneficiant a pacients de diàlisis” ha dit la conselleria García.

L’edifici ambulatori, que comptarà també amb un Hospital de Dia, ocuparà una superfície de 21.273 m2, distribuïts en dues plantes soterrànies (aparcament per a 280 places), planta baixa (hemodiàlisi i rehabilitació) i tres pisos més (consultes externes, gabinets d’exploració i hospital de dia mèdic i oncològic). “Atès que la majoria dels pacients són externs i no necessiten accedir als serveis interns de l’Hospital, es planteja un edifici independent, que evitarà la circulació innecessària de persones per l’interior”, ha dit l’equip d’arquitectes que s’encarreguen de l’obra. “No obstant i pel fet que sí que hi ha una part dels pacients que no són ambulatoris, es planteja en forma d’ela per facilitar també la connexió amb àrees internes de l’Hospital”.

Així mateix es construirà un edifici industrial, que es convertirà en una central d’instal·lacions i serveis generals, que ocuparà una superfície de 2.765 m2 i que tindrà la cuina a la planta baixa.

Finalment, en la darrera fase s’executarà una gran reforma interior de l’edifici actual i es construirà una nova estructura volada a la part del darrera del centre, on hi haurà el nou bloc quirúrgic i obstètric. “Aquesta és la intervenció més complexa des del punt de vista tècnic, ja que s’ha de fer procurant interferir el menys possible en l’activitat del centre hospitalari”. Els quiròfans actuals es transformaran en quatre sales d’operacions de cirurgia major ambulatòria (CMA). I es deixarà el nou espai per a fins a set sales de cirurgia programada. Al costat del bloc de CMA es situaran els boxes, l’àrea de reanimació i els vestidors per a pacients, així com les àrees de recepció.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad