El Govern preveu finalitzar la segona fase de l’Hospital de Manacor el 2025

La consellera de Salut, Manuela García, ha visitat l’evolució en la construcció dels nous edificis d’ús ambulatori i industrial

La nova consellera de Salut, Manuela García, ha visitat aquest dimecres Manacor per conèixer de primera mà les obres de la segona fase del Pla Director de l’Hospital Comarcal. En concret l’evolució en la construcció dels nous edificis d’ús ambulatori i industrial, que segons confirma el Govern, podrien estar acabats i funcionant a principis de 2025. García ha expressat la seva satisfacció amb el progrés i ha subratllat la rellevància d’aquesta instal·lació.

 

Així i tot els terminis del projecte global, que té un pressupost de 59 milions d’euros i un termini d’execució de quatre anys, no duen punt de cumplir-se, ja que haurien de finalitzar el 2026, en menys de tres anys, a manca encara de l’estructura més complexe de cirugia. De totes formes quan el projecte acabi deixarà un centre hospitalari de 53.445 m², més del doble de la superfície actual (24.531 m²). Encara que tampoc està prevista l’ampliació en nombre d’habitacions.

Al llarg de la visita, la consellera ha pogut conèixer els avanços de l’edifici d’ús ambulatori, on ja s’han fet els tancaments amb parets de pladur a la planta baixa pel serveis de Rehabilitació i Hemodiàlisi. “No sols impactarà positivament a una població de 150,000 persones, sinó que també exercirà un paper crucial en la humanització dels tractaments mèdics, particularment beneficiant a pacients de diàlisis” ha dit García, que ha estat acompanyada pel director general del Servei de Salut, Javier Ureña; el gerent de l’Hospital, Ignasi Casas, i l’equip directiu del centre. Pel que fa a l’edifici industrial, ja s’ha acabat la cimentació i s’ha iniciat l’estructura de la primera planta.

L’edifici ambulatori, que comptarà també amb un Hospital de Dia, ocuparà una superfície de 21.273 m2, distribuïts en dues plantes soterrànies (aparcament per a 280 places), planta baixa (hemodiàlisi i rehabilitació) i tres pisos més (consultes externes, gabinets d’exploració i hospital de dia mèdic i oncològic). “Atès que la majoria dels pacients són externs i no necessiten accedir als serveis interns de l’Hospital, es planteja un edifici independent, que evitarà la circulació innecessària de persones per l’interior”, ha dit l’equip d’arquitectes que s’encarreguen de l’obra. “No obstant i pel fet que sí que hi ha una part dels pacients que no són ambulatoris, es planteja en forma d’ela per facilitar també la connexió amb àrees internes de l’Hospital”.

Així mateix es construirà un edifici industrial, que es convertirà en una central d’instal·lacions i serveis generals, que ocuparà una superfície de 2.765 m2 i que tindrà la cuina a la planta baixa.

Finalment, en la darrera fase s’executarà una gran reforma interior de l’edifici actual i es construirà una nova estructura volada a la part del darrera del centre, on hi haurà el nou bloc quirúrgic i obstètric. “Aquesta és la intervenció més complexa des del punt de vista tècnic, ja que s’ha de fer procurant interferir el menys possible en l’activitat del centre hospitalari”. Els quiròfans actuals es transformaran en quatre sales d’operacions de cirurgia major ambulatòria (CMA). I es deixarà el nou espai per a fins a set sales de cirurgia programada. Al costat del bloc de CMA es situaran els boxes, l’àrea de reanimació i els vestidors per a pacients, així com les àrees de recepció.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad