“Si no ens deixau governar, idò posau-vos d’acord per presentar una moció de censura”

Tensió pel tancament amb pilons de la plaça des Cós.  

 La tensió entre l’equip de govern de l’ajuntament de Manacor, format per nou regidors de Més-Esquerra i AIPC, i l’oposició (PSOE, PP i Vox) va tornar a emergir a la superfície durant el ple municipal d’aquest dilluns, fins al punt en que el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, va arribar a dir que “si no ens voleu deixar governar, idò vos organitzau i presentau entre tots una moció de censura, però hem de poder encertar i equivocar-nos”.

En aquesta ocasió la polèmica es va plantejar a partir d’una moció presentada pel Partit Popular, que com ja va fer a l’anterior sessió plenària, va demanar l’obertura al trànsit rodat de la plaça des Cós, reformada durant el darrer any i que, passats un mesos de proves, el consistori tancarà perquè només hi puguin passar els vehicles que vagin a aparcar a una serie d’estacionaments d’alta rotació, de 90 minuts de durada màxima.

De fet l’ajuntament de Manacor ja té instal·lats des de fa uns dies uns pilons fixes que impedeixen el pas de vehicles a motor en sentit del carrer Amargura, el que ha indignat la formació blava. La seva portaveu, Maria Antònia Sansó, demanava fins i tot al secretari de la corporació si la postura presa per un decret de batlia, podia constituir una irresposabilitat jurídica o administrativa per part de l’equip de govern: “Diuen una mentida darrera l’altra. No s’ha respectat l’unanimitat de la moció de fa un mes, on votaren que el vial de la plaça s’obriria. No han cumplit la paraula donada als comerciants i als manacorins”.

Per a la portaveu del PP, “tampoc és cert que peatonalitzin la zona, perquè hi podran passar els cotxes que entrin o surtin de les places d’aparcament, així que tornen a crear un nou problema de mobilitat”.

Això va dur a respondre al regidor de l’equip de govern, Sebastià Llodrà: “després d’uns mesos de proves i de trobar una alternativa a les demandes dels comerciants, creim que aquesta és la millor solució. Perquè on fins ara hi passaven cotxes ara hi passen coses. I no ens donin lliçons perquè vostès són els reis de la peatonalització i ens en poden donar amb cullareta”, digué Llodrà que va passar a recitar tots els carrers i places tancades al trànsit durant govern municipals del PP. “A Manacor hi ha més de 40.000 cotxes. Sembla que vostès no es volen prendre seriosament allò de la petjada de carbó, però o actuam ja o no hi haurà remei”.

Per la seva banda la líder del Partit Socialista, Núria Hinojosa, va tornar a posicionar-se en contra de les decisions del pacte de govern en minoria, i va recordar que “hi ha altres formes d’arribar a un acord consensuat amb els comerciants”, i va proposar una obertura parcial del vial de la plaça des Cós, “que es podria obrir a la lliure circulació de dilluns a divendres de 10 a 19 hores”.

“És cert que estam en minoria, però ens han de deixar governar i prendre decisions. Mai una pacificació ha tornat enrere enlloc, mai. Ni a Palma amb el carrer Blanquerna o Nuredduna, simplement perquè els comerços i les cases es revaloritzen a un espai així”, va recordar el regidor de Més-Esquerra. “Deixem passar els mesos fins a l’estiu i després, si no ha anat bé, ja trobarem una solució alternativa, però han de deixar que governem. Estam disposats a arribar a acords, però així, amb aquesta oposició és molt difícil. Si no ho veis bé, vos organitzau i presentau una moció de censura”, va finiquitar Llodrà.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad