Perlas y Cuevas posa punt i final després de 63 anys

La revista manacorina deixarà de publicar-se després de 1429 números 

Després de 63 anys i 1429 números la revista Perlas y Cuevas (1960-2023) ens diu adéu, s’acomiada amb un acte que se celebrarà el divendres 15 en el Teatre de Manacor a partir de les 19h.

La vetllada serà presentada per la professora Maria Magdalena Gelabert Miró i hi intervindran l’escriptor i historiador Antoni Tugores, el president de l’Associació de Premsa Forana, Rafel Puigserver, el director de la publicació, Antoni Ferrer Vallespir i el batle Miquel Oliver, que tancarà l’acte. També intervindran representants del Consell Insular i del Govern Balear. La part musical estarà a càrrec de Tomeu Matamalas i Pep Alba.

Al final es repartirà als assistents una bossa que inclourà una botella de vi criança de Bodegues Pere Seda amb etiquetes dissenyades, úniques i originals, signades i numerades de l’artista manacorina Carme Fuster. Un exemplar en format facsímil del primer número del primer setmanari que va tenir Manacor: El Manacorense que va sortir el 3 d’agost de 1889. Un sobre amb tres làmines amb tres fotografies del fotògraf resident a Manacor Xavier Sansó i quatre llibres de Es Cau edicions: Costumari metafòric II de Josep M. Salom, Pantallazos de vida de Juan Riera Dalmau i Antoni Ferrer Vallespir, Jaime de Juan i Pons: breves pinceladas de una vida apasionante d’Antoni Ferrer Vallespir i la segona edició de Saluet, un relat curt de Rafel Ferrer Massanet que va veure la llum per primera vegada en 1978 i que s’ha editat en format facsímil.

Una setmana després, és a dir, el divendres 22 de desembre sortirà l’últim número de Perlas y Cuevas amb més de mig centenar de col·laboracions i un ampli reportatge de l’acte del 15 de desembre. Serà el seu últim número abans de baixar definitivament la barrera. Perlas y Cuevas deixarà de publicar-se per a entrar a formar part de la història del periodisme manacorí, del periodisme de proximitat.

L’artista manacorina Carme Fuster és l’autora de les etiquetes del vi de Pere Seda que es repartirà en la festa final de la revista Perlas y Cuevas

Amb motiu de la festa final de la revista Perlas y Cuevas que se celebrarà el divendres 15 de desembre en el Teatre de Manacor a partir de les 19h., l’artista manacorina Carme Fuster ha dissenyat les etiquetes del vi de Bodegues Pere Seda que es distribuirà al final de l’acte. Són etiquetes úniques i originals, numerades i signades i estan elaborades utilitzant aquarel·les, acrílics i tintes. La temàtica de les etiquetes són, majoritàriament, animals, natures mortes, raïms i peixos.

El vi és un negre criança de 2019, vermell picota amb notes de fruita madura i delicats aromes especials. Molt expressiu, complex i harmònic. D’ampli maridatge amb el menjar tradicional mallorquí i ideal per a degustar amb formatges semicurats i carns en general.

En les fotos Carme Fuster en el seu estudi elaborant les etiquetes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad