La revista manacorina deixarà de publicar-se després de 1429 números
Després de 63 anys i 1429 números la revista Perlas y Cuevas (1960-2023) ens diu adéu, s’acomiada amb un acte que se celebrarà el divendres 15 en el Teatre de Manacor a partir de les 19h.
La vetllada serà presentada per la professora Maria Magdalena Gelabert Miró i hi intervindran l’escriptor i historiador Antoni Tugores, el president de l’Associació de Premsa Forana,
Al final es repartirà als assistents una bossa que inclourà una botella de vi criança de Bodegues Pere Seda amb etiquetes dissenyades, úniques i originals, signades i numerades de l’artista manacorina Carme Fuster. Un exemplar en format facsímil del primer número del primer setmanari que va tenir Manacor: El Manacorense que va sortir el 3 d’agost de 1889. Un sobre amb tres làmines amb tres fotografies del fotògraf resident a Manacor Xavier Sansó i quatre llibres de Es Cau edicions: Costumari metafòric II de Josep M. Salom, Pantallazos de vida de Juan Riera Dalmau i Antoni Ferrer Vallespir, Jaime de Juan i Pons: breves pinceladas de una vida apasionante d’Antoni Ferrer Vallespir i la segona edició de Saluet, un relat curt de Rafel Ferrer Massanet que va veure la llum per primera vegada en 1978 i que s’ha editat en format facsímil.
Una setmana després, és a dir, el divendres 22 de desembre sortirà l’últim número de Perlas y Cuevas amb més de mig centenar de col·laboracions i un ampli reportatge de l’acte del 15 de desembre. Serà el seu últim número abans de baixar definitivament la barrera. Perlas y Cuevas deixarà de publicar-se per a entrar a formar part de la història del periodisme manacorí, del periodisme de proximitat.
L’artista manacorina Carme Fuster és l’autora de les etiquetes del vi de Pere Seda que es repartirà en la festa final de la revista Perlas y Cuevas
Amb motiu de la festa final de la revista Perlas y Cuevas que se celebrarà el divendres 15 de desembre en el Teatre de Manacor a partir de les 19h., l’artista manacorina Carme Fuster ha dissenyat les etiquetes del vi de Bodegues Pere Seda que es distribuirà al final de l’acte. Són etiquetes úniques i originals, numerades i signades i estan elaborades utilitzant aquarel·les, acrílics i tintes. La temàtica de les etiquetes són, majoritàriament, animals, natures mortes, raïms i peixos.
El vi és un negre criança de 2019, vermell picota amb notes de fruita madura i delicats aromes especials. Molt expressiu, complex i harmònic. D’ampli maridatge amb el menjar tradicional mallorquí i ideal per a degustar amb formatges semicurats i carns en general.
En les fotos Carme Fuster en el seu estudi elaborant les etiquetes.