Els gegants de Manacor compleixen 200 anys amb desfilada i venda de productes

Els gegants de Manacor compleixen 200 anys. La colla gegantera de Sant Domingo ja prepara una gran desfilada per commemorar l’efemèride aquest proper dijous, 7 de desembre. Una fita oficial i documentada que probablement sigui encara més antiga en temps.

I és que el relat fins arribar aquí és d’allò més curiós. Repassant la línia temporal, fins el 1999 es pensava que la presència de gegants a la capital del Llevant era de finals del segle XIX (1886). Però just abans de la presentació del llibre dedicat als Moretons de Sant Domingo, l’historiador Albert Carvajal va trobar a l’arxiu municipal un document on s’explicava que les figures “tornarien a sortir” pels carrers manacorins. Era el 1823, ara fa dos segles.

Els responsables de l’actual colla gegantera, Toni Oliver i Xisco Rosselló, expliquen els actes relacionats que ja es duen a terme. “Durant el darrer mes hem organitzat un taller infantil de creació de caparrots, on han participat fins a 87 nins i nines”. Ara les seves obres són exposades a la planta baixa de l’edifici municipal del carrer Major (Can Bauçà).

L’organització també ha preparat una camiseta especial pel bicentenari que geganters i infants lluiran durant la desfilada de dijous, a partir de les 19 hores. Així mateix s’obrirà una petita tenda just devora l’església del Convent, on es vendran petites reproduccions dels gegants den Vicenç i na Catalina, de Guillem d’Efak o Mossèn Alcover, a més de trencaclosques, clauers, camisetes o calendaris. Productes que també sortiran a la venda al proper mercadet de Nadal.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad