Detingut per pagar un euro l’hora als seus treballadors arribats a Manacor

La Policia Nacional de Manacor ha detingut un empresari, acusat d’un delicte contra els drets dels treballadors, per pagar sous d’un euro per hora als seus treballadors. El sospitós, un romanès sobre el qual pesava una ordre internacional de recerca per complir condemna al seu país, enganyava compatriotes perquè vinguessin a treballar a Mallorca. Un cop a l’illa, incomplia les condicions pactades i pagava sous que no arribaven als 250 euros mensuals per jornades de fins a 50 hores setmanals.

La investigació s’ha prolongat durant sis mesos, segons va informar despús ahir la Policia Nacional, i va culminar a començament de mes amb la detenció de l’acusat a Santa Ponça. El sospitós captava a Romania persones especialitzades al sector de la construcció i els prometia unes bones condicions de treball, residència, molt bons sous i la manutenció. Els donava instruccions de com fer el viatge com si fossin turistes, quina documentació havien de dur i què havien de dir per poder creuar la frontera sense problemes. Quan arribaven a Manacor, els portava a treballar a la construcció i reforma d’hotels.

Als investigadors els va sorprendre que l’acusat va arribar a utilitzar aquests treballadors, que estaven en situació irregular a Espanya, per participar en unes manifestacions a un hotel de la zona per reclamar uns pagaments, amb la promesa que si participaven en aquestes protestes els pagaria el sou. Per això els va facilitar samarretes i pancartes i va contactar amb els mitjans de comunicació per donar repercussió a les seves demandes.

Fins ara, la policia ha localitzat sis víctimes d’aquest empresari, que són a Espanya sense recursos ja que van haver d’assumir les despeses del viatge i la manutenció durant el temps que han estat al país. Manquen a més de permís de residència, cosa que els impedeix generar ingressos. El sospitós, que va ser detingut el dia passat dia 7 de novembre, va ser posat a disposició de l’Audiència Nacional, ja que sobre ell pesava una reclamació del seu país per ser extradit i complir condemna de presó. El jutge en va decretar l’ingrés al centre penitenciari de Palma.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad