Ja hi ha dia i hora per a l’encesa dels llums de Nadal a Manacor i Porto Cristo

 

L’Ajuntament de Manacor ha presentat aquest divendres el programa de festes de Nadal, amb més de 150 actes repartits pels diferents nuclis de població del municipi. Unes festes que arrenquen aquest divendres i s’allargaran fins la primera setmana de gener. El proper dissabte 2 de desembre tendrà lloc a Sa Bassa a les 18,30h l’encesa de llums de Nadal a Manacor, que comptarà amb la participació del Consell Municipal d’Infants i l’actuació de la Banda de Música de Manacor que, tot seguit iniciarà un cercavila pel centre de la ciutat. A Porto Cristo, l’encesa tendrà lloc dia 3 de desembre a les 19 h i comptarà amb la participació del Consell d’Infants i l’actuació de l’Escola de Música de Porto Cristo.

La participació de les entitats, associacions, i organitzacions ciutadanes diverses és un dels puntals d’aquest programa de Festes que han presentat aquest divendres de matí el batle de Manacor, Miquel Oliver; el delegat de Festes, Mateu Marcé; i la delegada de Porto Cristo i s’Illot, Antònia Llodrà des del passeig de Na Camel·la. En aquest sentit, una de les novetats d’enguany és la jornada de germanor entre veïnats del municipi, que estan cridats a decorar places, carrers i façanes amb motius nadalencs, diumenge dia 3 de desembre a partir de les 12 h del migdia. Una altra de les novetats d’enguany és la Ruta de betlems; el departament de festes anima els veïnats a obrir les portes de ca seva i mostrar el seu betlem. Les persones interessades a participar d’aquesta rutapoden inscriure’s al correu electrònic festes@manacor.org abans de dia 4 de desembre indicant l’adreça i nom de contacte. L’Ajuntament proporcionarà xocolata per oferir a les persones visitants.

A iniciativa del Consell d’Infants – concretament dels consellers del CEIP Talaiot, com ha recordat la delegada Antònia Llodrà -, s’instal·laran tres arbres dels desitjos; a Manacor, Porto Cristo, s’Illot i Son Macià, respectivament. Els arbres s’acompanyaran d’un taller per escriure, decorar i penjar el desig a l’arbre, que estarà exposat durant totes les festes i, un cop passades, se sembraran a un espai verd del municipi.

Les neules són enguany el fil conductor del programa de festes, que també incorpora tallers per a aprendre a confeccionar-les, ha apuntat Mateu Marcé. Aquesta activitat comptarà amb la col·laboració del Grup de neulers i neuleres de Mallorca. Així mateix, la Institució Pública Antoni M. Alcover acollirà l’exposició Neules de Rondalles, de Macià Tugores Ramis. El programa de festes inclou també una neula per a retallar.

L’Ajuntament de Manacor impulsa enguany per primera vegada la iniciativa solidària Apadrina un llibre, construeix futur, que compta amb la col·laboració de tres llibreries del municipi. “No podem consentir que cap infant del municipi quedi sense un regal”, ha advertit el batle de Manacor, Miquel Oliver, qui ha destacat aquesta iniciativa per damunt de la resta pel seu caràcter solidari però també de foment de la cultura i de la lectura. Les persones interessades a contribuir a fer que la il·lusió arribi a totes les llars del municipi, poden anar del 4 al 16 de desembre a la llibreria La Il·lustrada (Manacor), Món de Llibres (Manacor) i la Papereria Alcover (Porto Cristo) i apadrinar un llibre, que arribarà als infants mitjançant les seves famílies o els professionals que els acompanyen.

Fira de Nadal

El passeig de Na Camel·la tornarà a acollir enguany la Fira de Nadal, que tendrà lloc dissabte dia 16 de desembre, de 10 h a 22 h; i dia 17 de desembre es traslladarà de 17 h a 22 h a la plaça de l’Església de Porto Cristo. La plaça de les Verdures serà enguany l’emplaçament de la Fira de la Cervesa Artesana, programada pel dissabte 9 de desembre a partir de les 11 h.

A més del trenet de Nadal, del musical de Nadal i de les celebracions tradicionals d’aquestes dates, tallers de decoració nadalenca, música, teatre, contacontes, dansa i molt més completen un programa ple de cultura i diversitat a Manacor, Porto Cristo, s’Illot, Son Macià, Cales de Mallorca i Cala Murada, amb múltiples propostes per als més petits.

Consulta aquí el programa de Nadal

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad