La història dels jugadors sudsaharians al CE Manacor

Joan Caldentey Brunet

No és cap secret que el futbol africà ha anat creixent des dels anys 90. Avui dia no hi ha cap equip d’èlit que no tengui en plantilla jugadors d’aquest perfil. La majoria de futbolistes d’origen sudsaharià tenen millors característiques físiques que la resta. La velocitat i el xut a mitja distància són les seves principals qualitats. Humils i explosius, exhibeixen sempre un joc alegre i ambiciós dins el rectangle de joc. 

A diferència d’altres clubs de Tercera Divisió, el Club Esportiu Manacor no ha tengut una gran tradició de jugadors del continent. No obstant això n’hi ha alguns que no han passat en cap cas desapercebuts. Respecte a la relació que en farem s’ha de deixar clar que quasi tots ells són nascuts aquí o s’han format futbolísticament a les Illes, però comparteixen l’origen de l’Àfrica negre. Cal puntualitzar igualment que només inclourem els que han jugat al primer equip. Sabem que en categories inferiors n’hi ha hagut més, com també que alguna de les perles de la pedrera actual té aquest mateix origen i que són tota una aposta de futur.

El primers futbolistes d’origen africà en vestir la camiseta del Manacor ho feren durant la temporada 2017-2018 quan, de la mà del tècnic José Antonio García Escudero ‘Tato’, arribaren des del Ferriolense, Precious Osayande i Harry Tabe Besong. Oyasande (nascut el 1994) destacà per la seva polivalència jugant tant de migcentre ofensiu, devanter centre i inclús lateral, delectà el públic de na Capellera amb la seva tècnica i capacitat golejadora. Jugà 28 partits i marcà 4 gols. Actualment jugà al CF Sòller de Tercera divisió. Pel que respecte Besong Tabe, format al desaparegut Soledat i al La Salle quedà a la història del club com un defensa que aportava solidesa i contundència dins el camp. 

Harry Tabe y Precious Oyasande: Els dos primers jugadors d’origen africà que jugaren al Club Esportiu Manacor (Temporada 2017-2018)

 

Després d’unes temporades sense comptar amb cap jugador sudsaharià a la primera plantilla signà amb l’equip manacorí el senegalés Boubacar Sidik, conegut futbolísticament com a Dabo.  Arribà entrada la temporada 2021-2022 des del Cabecense andalús i a petició de Jaume Mut, que ja l’havia tengut a les seves ordres al Felanitx. Migcampista elèctric i d’un joc potent, serà recordat per un gol des del mig camp contra el Santanyí i per 30 minuts galàctics en un partit contra el Mallorca B. Al mercat d’hivern deixà el club per passar a files del B68 Toftir de la Primera Divisió de les Illes Feroe. Equip on encara juga, destaca i n’és un dels principals pilars.  

Boubacar Sidik ‘Dabo’

 

L’últim cas és davanter Charles Ansu, jugador de gran projecció però que de moment no ha tengut moltes oportunitats. Charles es formà a l’exigent cantera del Sant Francesc on jugà a Divisió d’Honor. Debutà la temporada passada a Tercera a les files de l’UD Collerense. Aquesta temporada contra el Felanitx estrenà titularitat i segurament anirà progressivament agafant protagonisme dins l’equip. La Revista 07500 i aquesta secció de Retro-esport, en una aposta pel talent i les joves promeses patrocinen la camiseta d’Ansu, dorsal 21 de l’equip. Li desitjam molt d’èxits!

Charles Ansu i el responbles de la Revista 07500 i Retrosport
Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad