Manacor optarà a organitzar el Mundial de globus aeroestàtics de 2026

Després de l’èxit del Campionat d’Europa de 2019, que va costar 400.000 euros però que va reportar un impacte mundial xifrat en 5,5 milions

Manacor optarà a organitzar el Campionat del Món de globus aeroestàtics de 2026, una fita de primer ordre dins l’especialitat que duria a la capital del Llevant a convertir-se en el focus d’atenció mundial durant vàries setmanes. Però per això primer haurà d’aconseguir reunir una serie de suports i patrocinis econòmics inevitables perquè la Federació Aerionàutica Internacional (FAI), organitzadora de l’event cada dos anys, doni el seu vist i plau.

Seria la segona vegada que Manacor és el punt de sortida d’un campionat internacional d’aquestes característiques, després que el 2019, just abans de la pandèmia, organitzés l’Europeu de l’especialitat, que ja va tenir un cost total de 400.000 euros. Ricard Aracil, instructor de vol i propietari de l’empresa Mallorca Balloons de Manacor, explica que “a part de les dificultats logístiques que suposa que la resta de competidors arribin aquí, a una illa, des dels seus països, el desembors econòmic és importantíssim”.

Aracil, arribat a Mallorca a mitjan dels anys vuitanta des d’Alacant com a responsable de guies turístics, és el pioner dels vols de passatgers turístics a tot l’estat espanyol i un dels primers de tot el continent europeu, quan pel març de 1988 es va enlairar des dels terrenys del camp d’avionetes que hi ha devora el restaurant Es Cruce, al municipi de Vilafranca. Pocs mesos més tard ja es va traslladar on és ara, al globòdrom manacorí de Son Perot, des d’on duu volades 5.500 hores.

“L’any 2019 vam aconseguir dur el Campionat d’Europa fins a Manacor, després de la renúncia d’Àustria. Ara estam intentant dur el Campionat del Món de 2026. El principal problema és que es necessiten, de base, mig milió d’euros per organitzar-lo. A més has de demostrar que tindràs impacte mediàtic a l’estranger”, recorda Aracil, que torna posar el 2019 com a exemple: “Va costar 400.000 euros. El retorn econòmic va ser de quasi un milió, però l’impacte mediàtic internacional fou de 5,5 milions d’euros. Per això creim que pot haver-hi opcions”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad