Mà de metge per a la plaça més popular de Manacor

Amb greus problemes de manteniment i un aljub deixat de la mà de Déu des de fa dos anys, ara sembla que l’Ajuntament ja ha fet passes per rehabilitar la Ramon Llull amb accions puntuals

Si a Manacor hi ha una plaça que amb els anys s’ha anat transformant i adaptant-se als temps, aquesta ha estat la Ramon Llull, popularment coneguda com a plaça des Mercat, per ser el punt principal de concentració dels comerciants itinerants cada dilluns dematí. Populosa i multicultural, la seva imatge estètica s’ha anat degradant amb el temps fins a arribar a un estat de deixadesa que, finalment, l’Ajuntament intentarà ara corregir.

Un recorregut pels seus dos espais principals prest ens fa reparar quines són les seves mancances: pintades, esglaons esmorrellats, plaques de marbre arrebassades o caigudes, bancs en mal estat i un safareig que un temps funcionava com a font ornamental i que des de fa ja dos anys resta buit i brut a l’espera d’una solució. Massa emperons per estar content, encara que abans d’eleccions s’ampliés la zona de jocs infantils que hi ha just devora, gràcies al pressupost ordinari i la incorporació de romanent, amb una partida de 400.000 euros.

“El problema principal és que la maquinària es va soterrar durant la darrera reforma de la plaça”, explica el batle de Manacor, Miquel Oliver, la qual cosa suposa que s’espenyi amb massa freqüència por per ser productiva i viable a mitjan termini. “El que farem serà treure-la defora i habitlitar una caseta exterior a prop de la zona de jocs. D’aquesta manera tot serà més senzill”. De fet el consistori ja té un projecte fet i un pressupost propi que, segons els tècnics que estan acabant d’ajustar les pautes i la temporalitat de l’obra, pujarà a no més de 3.000 euros.

L’altre tema primordial i que fa quasi una dècada que espera, és el de les plaques de marbre rompudes que recobreixen el perímetre de la plaça. Un embelliment que no té manteniment i que es veu dia a dia agreujat per vandalisme i alguns skaters. “Aquí tenim dues opcions: o bé llevar-les totes i fer un aterracat per consolidar les partes, o bé cobrir les que manques amb un material alternatiu”, diu Oliver, qui recorda que és competència directa de la regidora Joana Maria Llull i que l’obra ja estarà reflectida en els pressupostos municipals de l’any que ve.

Finalment un tercer tema a resoldre és la voravia lateral de l’avinguda del Torrent, just davant un conegut supermercat. Allà, l’estretor de l’empredrat i l’aparcament de cotxes en bateria, el que vol dir que el morro dels vehicles n’ocupa una bona part, fa que sigui directament intransitable. La solució plantejada per l’ajuntament de Manacor seria la de fer estacionar els cotxes en línia. El que faria perdre unes quatre o cinc places però que en canvi faria guanyar un espai perdut pels vianants.

El dilema de l’avinguda des Torrent

Esperada pel final de la passada legislatura, la reforma integral de l’avinguda des Torrent de Manacor, sembla estar en punt mort. El Consell de Mallorca, responsable de la gestió i manteniment de la via, encara no ha donat senyals de vida a l’Ajuntament, qui fa més de dos anys que va presentar en societat el projecte redactat pels seus tècnics i que fixa una baixada de velocitat per convertir-se en una zona de transició apte per a bicicletes. “Dilluns hi ha reunió de batles i batlesses i tornarem a treure el tema, perquè és una obra compromesa i urgent. Hi ha un conveni entre Consell i Ajuntament que s’ha de cumplir, com a passa prèvia a la transferència de la titularitat des Torrent, les avingudes i la Via Portugal cap a l’Ajuntament.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad