Manacor crea la figura del gerent d’urbanisme per accelerar les llicències d’obra

El departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manacor prepara una nova estructura amb l’objectiu de fer front a les necessitats i reptes que planteja l’urbanisme modern i també descongestionar un departament municipal amb una problemàtica històrica de retard en la concessió de llicències. El batle de Manacor, Miquel Oliver, proposarà aquest dilluns davant el ple municipal la creació de la Gerència Municipal d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manacor, com a òrgan col·legiat i de gestió, per al millor desenvolupament de les competències urbanístiques.

«La figura d’un òrgan col·legiat com és una Gerència d’Urbanisme és l’opció més sòlida que tenim per a incrementar l’eficiència d’un departament amb molts de reptes damunt la taula, com són l’aplicació i execució del Pla General, fer front a un municipi que s’acosta als 50.000 habitants, i resoldre una problemàtica històrica com són els retards en la concessió de llicències d’obra», explica el batle de Manacor, Miquel Oliver.

La Gerència d’Urbanisme tendrà com a finalitat l’estudi, assessorament i elaboració del planejament urbanístic i el desenvolupament i execució de les competències urbanístiques que se li assignin o deleguin. D’aquesta manera, i donat el seu caràcter multidisciplinari, serà estructurada pel Consell de Gerència, amb els serveis administratius i tècnics adequats per a la planificació i execució del model territorial adoptat per l’Ajuntament de Manacor. Entre les funcions que assumirà destaca la concessió de llicències urbanístiques, el que permetria resoldre un dels problemes històrics que arrossega el departament d’Urbanisme de Manacor.

La Gerència d’Urbanisme desenvoluparà la seva activitat com a òrgan col·legiat, adscrit a l’àrea d’Urbanisme i estarà sotmès a la fiscalització i control de l’Ajuntament.

Es proposa que la Gerència s’estructuri amb un Consell (òrgan col·legiat), presidència del Consell (òrgan individual), i gerència, amb funcions executives d’acord i de direcció. El Consell estarà constituït per un president, un vicepresident, vocals i el Gerent. Serà President la persona que ostenta l’Alcaldia. Serà Vicepresident el regidor titular de l’Àrea de Govern d’Urbanisme, i en el cas d’aquest no existeixi, un dels tinents d’alcalde de la Corporació designat pel President. Els Vocals d’obligat nomenament, seran designats pel batle, un per cada grup polític municipal amb representació en el ple, d’entre els seus membres, a proposta dels seus respectius portaveus.

El càrrec de Gerent, serà nomenat i destituït per acord del batle o batlessa . El càrrec haurà de ser exercit per un funcionari de carrera o laboral de les Administracions públiques o un professional del sector privat, titulats superiors en tots dos casos, i amb més de cinc anys d’exercici professional en el segon. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad