Vinaters i docents uneixen forçes per donar a conèixer el món del vi

Acostar a la població el món del vi i educar els seus sentits per aprendre a apreciar-lo. Aquest és el principal objectiu del Novembre Enològic, la proposta educativa en què experts impartiran conferències i tallers per a aquelles persones que vulguin iniciar-se i formar-se al voltant d’aquest univers. “Es facilitarà un acostament sense dramatismes innecessaris al vi” diu el president de la DO Pla i Llevant, Antoni Bennàssar.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, acompanyat de la delegada d’Educació, Carme Gomila i de la directora de l’IES Manacor, Marisa Reyes, han presentat aquest dimecres la quarta edició d’aquesta iniciativa de vinaters i docents, separada en tres sessions: inici al tast, vinificacions de vins blanc i de vins negres.

La primera sessió consistirà en un inici al tast de vi, adreçat a aquelles persones que es volen acostar la món del vi i començar a conèixer les característiques del producte que forma part de la nostra cultura des de fa segles. La sessió serà dirigida pel prestigiós enòleg Luís Armero, propietari del celler Armero & Adrover de Felanitx, pertanyent a la DO Pla i Llevant. S’hi tastaran vins blancs, rosats i negres i es parlarà del procés d’elaboració de cada un d’ells, així com els aspectes de color, aromes i gust.

La segona i tercera se centraran en el tast i la vinificació dels vins blancs i negres. La sessió dedicada als vins blancs es basarà en el giró ros. D’aquesta varietat es tastarà un vi d’anyada, un vi criat en bota, un vi que ha tengut diverses maneres de vinificació i un vi fet segons el procediment ancestral. El tast d’aquesta darrera serà una oportunitat única perquè està elaborat per un grup d’aficionats que fan vins de portassa. Acabarà la sessió amb el tast de dos vins rosats.

A la sessió dedicada als vins negres es tastaran vins d’anyada i de criança, mono-varietals i cupatges. Acabarà la sessió amb un brindis amb un escumós. Les sessions seran dirigits per Andreu Oliver Tril, Majoral, enòleg de Can majoral d’Algaida, celler de la DO Pla i Llevant.

Totes les sessions es faran a l’IES Manacor els dies 16, 22 i 23 de novembre a les 19 h fins a les 20.30 h. Cada tast tindrà un preu de 15 euros i és precís apuntar-se prèviament al correu electrònic: promocio@doplaillevant.com. “Aquesta proposta va més enllà de l’educació reglada, s’adreça a la població adulta i permet conèixer un sector amb molta presència i arrelament a Mallorca i a la comarca, com és el vi”, ha especificat Carme Gomila.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad