Manacor posa mig milió d’euros pels ciutadans que vulguin arreglar la façana

Mig milió d’euros per aconseguir que l’estètica urbana manacorina vagi agafant consistència. L’ajuntament de Manacor continua apostant per l’embelliment del municipi i ha decidit reeditar la convocatòria de subvencions per a la rehabilitació de façanes sota el títol ‘Manacor, posa’t guapa’ “després que les dues anteriors fossin un èxit i que els seus beneficis ja es percebin a simple vista passejant, posant en valor l’arquitectura i l’espai públic”, explica el batle de Manacor, Miquel Oliver. 

La convocatòria, que com dèiem compta amb un pressupost de 500.000 euros té una serie de condicionants. El principal que les façanes han de tenir una antiguitat mínima de 10 anys i que aquestes obres d’embelliment, manteniment, conservació, restauració i rehabilitació han de ser d’immobles del municipi de Manacor situats en sòl urbà i a les façanes visibles des de la via pública. S’hi poden acollir els habitatges unifamiliars, plurifamiliars, conjunts d’apartaments o adossats. Les actuacions i obres que es facin amb aquesta subvenció hauran de garantir la coherència amb l’estat de conservació de la façana.

Com és evident, no es concediran ajuts a aquells edificis que estiguin fora d’ordenació ni que tinguin obert un expedient d’infracció urbanística o que s’hagin construït sense llicència.

La campanya ‘Manacor, posa’t guapa’ subvencionarà la meitat del pressupost amb un topall de 400 euros per metre quadrat de façana per als edificis catalogats o ubicats al centre històric de Manacor (declarat Bé d’Interès Cultural) i en projectes que requereixin tractament específic (estucat, motllures, etc).

Per a la resta d’edificis del terme municipal, el consistori posarà el 50% del pressupost amb un límit de 100 euros per metre quadrat de façana. En aquest sentit, per tal de donar una empenta a la conservació del patrimoni arquitectònic, a la convocatòria d’enguany es tornen a establir dues línies diferenciades, amb 150.000 euros per als edificis catalogats o ubicats al centre històric de Manacor, i 350.000 euros per a la resta d’edificis del terme.

Les sol·licituds s’han de fer a l’ajuntament de Manacor en el moment de sol·licitar la llicència o la comunicació prèvia. Els interessats hauran de presentar una memòria descriptiva de les obres, un pressupost general i fotografies actuals de la façana a rehabilitar. Els ajuts es concediran per ordre d’entrada fins que s’acabi la dotació pressupostària.

Aquelles persones que ja es varen presentar a la segona convocatòria però que quedaren fora per haver-se exhaurit la dotació pressupostària, poden tornar a presentar-se i només hauran de presentar l’annex 1, és a dir, la sol·licitud. Hi ha temps fins dia 24 de novembre. Les sol·licituds poden presentar-se de manera telemàtica mitjançant la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Manacor o de manera presencial (només per a persones físiques) al Registre General d’Entrada d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manacor de 8.30 a 14.00 hores, de dilluns a divendres.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad