Fermin Muguruza serà a Manacor per a l’estrena de la seva nova pel·lícula

Fermin Muguruza serà a Manacor per a l’estrena a Balears de la seva nova pel·lícula, ‘Bidasoa 2018-2023’

Fermin Muguruza, músic fonamental en la història de l’anomenat rock radikal basc dels anys 90, s’ha convertit per dret propi en una de les figures internacionals més reconegudes dins el món del punk i el rock de mestissatge, primer amb les seves bandes Kortatu o Negu Gorriak i després en solitari col·laborant fins a dia d’avui amb mil i un artistes com puguin ser Manu Chao, Albert Pla, Reincidentes, Mala Rodríguez, Amparanoia, Zebda… cosa que ha compaginat també amb la seva vessant de productor.
L’any 2009 va començar la seva carrera com a director cinematogràfic amb pel·lícules on el caire polític i el musical són inseparables, donant forma a una obra de forta coherència dins la seva diversitat geogràfica, amb títols com ‘Checkpoint Rock. Canciones desde Palestina’ (2009), ‘Next Music Station: Morocco’ (2011), ‘Zuloak’ (2012), ‘No more tour’ (2013), ‘Nola? Irun Meets New Orleans’ (2015), ‘Black is Beltza’ (2018) o ‘Black is Beltza II: Ainhoa’ (2022).
‘Bidasoa 2018-2023″ (2023) és la seva nova pel·lícula. Acaba de ser estrenada fa poques setmanes al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià. Un documental que denuncia el tancament i el control policial de la frontera natural pirinenca atlàntica del riu Bidasoa, que va imposar França en l’estiu de 2018 per a evitar l’entrada dels immigrants en trànsit cap a la resta de països europeus. Fet que va provocar 10 morts en un sol any.
Aquest documental recorda aquelles persones que hi varen perdre la vida; en recupera els noms, edats, travessies i somnis, i dona a conèixer així les històries personals tapades sistemàticament per les fredes xifres de morts. A més, dóna veu i posa rostre a diverses activistes, a un costat i a l’altre del riu, com a representants de les associacions Harrera Sarea (Xarxa d’acolliment) i Bidasoa Etorkinekin (El Bidasoa amb els migrants).
L’activitat tindrà lloc el dijous 16 de novembre a les 19 hores al Teatre de Manacor, i està organitzada per 39 Escalons Cinemaclub amb el suport de l’ajuntament de Manacor.
Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad