Els millors fotògrafs submarins competeixen a la costa manacorina

Pedro Riera

Aquest passat cap de setmana es va celebrar el VI Obert Ciutat de Manacor en la modalitat Cazafotosub apnea, una competició que de cada vegada agafa més força pels amants d’aquesta disciplina i que enguany ha assolit un récord de participció amb 24 parelles inscrites vengudes dedistintes comunitats autònomes com ara Canaries, Catalunya, Comunitat Valenciana i les Illes Balears.

Un esdeveniment que ja va començar el dijous 26 amb un taller a tres bandes impartit pel gran Carlos Minguell, tres vegades campió del món de fotografia submarina (fotosub) que va parlar de com es poden millorar les instantànies, també els representants del certamen MARE Sara i Abraham que van mostrar en què consisteix aquest certamen de fotografia submarina i també Observadores del Mar amb Sandra Espeja, que ens va explicar en que consisteix aquesta plataforma de ciència ciutadana.

Dissabte es va haver de canviar la zona de competició pel mal temps a la zona de Cala Morlanda i tots junts anaren a sa Font de sa Cala, concretament a la platja de n’Aladèrn. Les 24 parelles varen fer fotos durant 5 hores. Just després tot conduiren fins el Restaurant Can Toni a Porto Cristo per fer un aperitiu i començar la segona feina d’aquesta disciplina, la descàrrega i posterior selecció de les fotografies, feina que va durar fins gairebé les 20,30h, per rematar la jornada amb una torrada amb productes donats per Càrniques Sunyer. Acte seguit va començar la feina dels biòlegs i jurats revisant que les espècies presentades estiguin correctament identificades i valorant la qualitat.

El diumenge va tenir lloc la jornada de clausura a on es projectaren les millors fotos i es va realitzar l’entrega de premis per les diferents categories. Per finalitzar es va degustar una paella confeccionada pels organitzadors i uns dolços casolans tant el dissabte (Ensaïmades i Coques) com el diumenge (Tiramisu) confeccionats per Marga i Aina. Després els participants ja anaren tornant als seus llocs d’origen. Unes jornades entranyables de companyerisme, esport i diversió.

El Club Perles Manacor vol agraïr a tots els que, en major o menos mesura, han col·laborat perquè aquestes jornades es poguessin dur a terme com: Bar Es Trèvol, Clubio, Cronomotor Cronomotor, Cressi, Restaurant can Toni, Carniques Sunyer, Sea paradise Mallorca, Ajuntament de Manacor, Fbdas, Federación Balear de Actividades Subacuáticas, Mare, Observadores del Mar, Majorica, BJ hoteles, Bodegues Pere Seda, Picasso España Pesca Submarina, Son Cifre Vell, i molts d’amics que desinteressadament han donat una ma perquè tot sortís el millor possible.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad