Els directors de teatre escolar aparquen la vaga tot i la precarietat laboral

Els directors de teatre encarregats de dur a terme la Mostra Escolar, de vaga des de fa unes setmanes a causa de diversos motius derivats de la precarietat econòmica i laboral que vénen patint, han decidit tornar a la feina pel bé de la professió, del teatre i dels infants, tot i que els problemes amb l’ajuntament de Manacor encara no s’hagin resolt.

Aquí us deixam el comunicat que ens han fet arribar on expliquen la seva postura:

Les directores i els directors de la Mostra de Teatre Escolar de Manacor hem cregut
necessari fer un comunicat públic per tal de fer-vos coneixedors de la problemàtica
que vivim.

Aturar la Mostra va ser una decisió difícil i dolorosa, però necessària per a la nostra salut i la de les següents generacions. Seguim fent passes i gestions per estabilitzar la Mostra de Teatre i dignificar la nostra feina. Aquestes passes són lentes i necessiten el seu temps. La situació que vivim continua sent la mateixa.

Ens trobam en una situació de precarietat i que no s’adapta a les circumstàncies reals de la nostra feina. Malgrat que no tenim la certesa ni la seguretat que la nostra situació pugui millorar i conscients de la necessitat de no allargar més aquesta pausa temporal pel bé de la Mostra i del poble i la comarca de Manacor, decidim reprendre  l’activitat a partir del dia trenta d’octubre. Però no ho volem fer sense deixar ben clar que l’únic motiu, ara mateix, que ens impulsa a fer-ho és l’amor i les ganes que la Mostra de Teatre Escolar no acabi per desaparèixer.

Gràcies a les famílies i els infants que ens han donat suport, perquè tots junts formam aquesta gran família teatral. La vostra comprensió i el vostre suport ens ha donat més forces. Confiam en la tasca feta pel regidor de cultura i agraïm la sensibilitat i implicació que ha tingut.

Però alhora també hem de lamentar i condemnar la resposta que va donar el Batle davant una pregunta al darrer Consell d’adolescents: “… Hi va haver un petit malentès entre els directors de la Mostra que no… que es varen com a embullar i que no varen acabar de veure clar. Això s’ha aclarit… Està desembossat la situació… I haureu tengut un parell de dies més de vacances.”

Començarem plenament convençuts de què “no ha estat cap malentès entre els directors i directores”

Començarem sabent que no “ens hem embullat”, sinó que demanam que es dignifiqui la nostra feina.

Començarem sabent que això no s’ha aclarit i que el tema no està “desembossat”.

Començarem sabent que per nosaltres no han estat “unes vacances”, perquè aquestes setmanes d’aturada no les cobrarem.

Començarem sabent que les factures les continuarem cobrant tard.

Començarem sabent que és bastant possible que no es compleixin els terminis que tenim damunt la taula.

Començarem amb professionalitat, tot i el desànim i les poques ganes de seguir fent
feina amb aquestes condicions.

Començarem perquè sabem que la Mostra és una eina necessària de normalització lingüística, cohesió social i salut cultural.

Començarem perquè els més de 250 actors i actrius que formen la Mostra tenguin l’oportunitat de seguir gaudint del teatre.

Començarem, però continuarem demanant més respostes i accions que mai. Seguirem fent feina com hem fet sempre; esperant les resolucions i que les passes acordades arribin a bon port pel bé de tothom.

Començarem, perquè la Mostra és un pilar per la cultura manacorina gràcies a l’esforç i les hores dels directors i directores que han passat al llarg de trenta-set anys.

Començam per amor a la Mostra. Però no dubtarem a tornar a aturar l’activitat, si no hi ha accions clares. Atentament, directors i directores de la Mostra de Teatre Escolar de Manacor.

Salut i teatre.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad