El CE Manacor preparat per rebre Las Palmas: “No sortirem a especular”

El CE Manacor afrontarà aquest dimarts vespre (a les 21 hores al camp municipal de Na Capellera) un dels partits més importants de la seva història. La Copa del Rei li donarà l’oportunitat d’enfrontar-se a un equip de primera divisió per segona vegada de manera oficial coincidint amb l’any del seu centenari. Amb la venda d’entrades disparada i l’esperança de fer un bon paper, parlam una estona amb els quatre capitans i l’entrenador del primer equip, Jaume Mut.

“Personalment no en tenc cap de nervi, perquè encara que sapiguem que és un partit molt important dins la història del club, sabem també que és un premi i que ha de ser una festa”, explica Mut, que afegeix que “és tot molt il·lusionant i és evident que sortirem a guanyar i no a especular, però tampoc podem jugar-li a la UD Las Palmas com si fos un equip de tercera divisió, hem de prioritzar més la defensa que l’atac en aquest cas. Sabent que tendrem tres o quatre ocasions i que les hem de saber administrar”.

Encara amb la patida victòria contra el Platges de Calvià d’aquest dissabte al retrovisor, l’entrenador manacorí reconeix que “ara és quan començ a entrar dins el partit de Copa. S’ha de tenir en compte que els partits de lliga ens ocupen molt de temps fins i tot després d’acabar. Dedicam unes 20 hores setmanals a analitzar en vídeo qué podem millorar o en quines coses hem estat millor; resumim el partit en 6 o 7 minuts i els ho passam als jugadors. És una eina molt útil”.

Amb Na Capellera entregada des del primer minut, l’equip espera poder sortir a mossegar durant els primers minuts com ja va passar ara fa un any amb l’Andorra de Gerard Piqué, on el Manacor va arribar a estavellar fins a quatre pilotes als pals. “Consider que va ser un molt bon plantejament i estava estudiat així, però contra aquests equips has d’aprofitar les que tens… són professionals” diu el davanter Nico Rubio (Manacor, 1987) , amb molts partits a les cames, encara que pocs tan importants mediàticament parlant: “Quan ets dins el camp ja no penses en l’ambient o la possible pressió, només en fer-ho bé. L’estil de joc de Las Palmas és bastant similar al de l’Andorra”.

Mut indica que se li ha de llevar ferro a un matx que serà el segon que l’equip roig i blanc jugarà contra un altre de màxima categoria, després que el que l’enfrontà a CD Logroñés, també de Copa del Rei l’any 1990 i on va plantar cara fins els minuts finals per acabar empatant a 1, encara que després va perdre a Las Gaunas el partit de tornada per 3-0. “La clau és sortir sense por i amb confiança perquè tampoc ens jugam la vida en el sentit que no és par ascendir ni baixar de categoria”.

“És cert que ara a un sol partit a ca nostra tenim més opcions”, confirma Xisco Garí (Santanyí, 1993) que demanat per l’avantatge de jugar sobre gespa artificial diu que “tampoc és tan relevant, ni tampoc el fet de jugar a les nou del vespre, perquè de fet ja estam acostumats a entrenar tard o amb llum artificial; cap problema amb això”. “El que sí que sempre convé més és que venguin de guanyar en lliga com és el cas”.

La preparació

Un dels punts diferencials en els que sempre és posa interès quan s’enfronten un equip amateur i un altre professional és en la preparació física i mental: “El principal handicap és que molts treballam el mateix dimarts de partit i en principi estarem una mica més cansat. No és el mateix jugar en cap de setmana que també mentalment estàs més fresc”, comenta Fernando Albert ‘Chato’ (València, 1995) i que exerceix de fisioterapeuta a la Mutua Balear.

De fet cap dels quatre capitans del CE Manacor es dedica a temps complet al futbol, “cosa que té també la seva part bona, ja que per a molts és un forma d’evasió, de passar gust després de la feina i que dóna vida”, explica Biel Gili (Cala Millor, 1991), un dels jugadors amb més experiència de la plantilla i que de dia és auxiliar administratiu a l’empresa Hipotels. Mentre que Nico Rubio mena un petit camió repartint begudes.

“És d’admirar els jugadors amb al·lots i que per exemple acaben a les 18,30h i a les 19h ja vénen a punt per entrenar”, diu Xisco Garí, mestre d’educació primària a Campos, que convida a l’afició “a venir a animar i viure la festa” i demana “que tampoc es decepcionin si encaixam un gol, que els partits són llargs i necessitam que hi siguin perquè és un premi per a tots, cos tècnic, directiva i ciutat!”.

Aquest diumenge, de bon dematí a les 9,30 hores, els jugadors de Jaume Mut ja eren a Na Capellera per un entrenament suau i de recuperació dins banyeres de gel. Mentre que la UD Las Palmas, després de la victòria de dissabte 1-2 a Almeria, ja és a Mallorca entrenant a les instal·lacions de Son Bibiloni fins que arribi el partit de dimarts.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad