El manacorí Albert Riera, nou entrenador del Girondins de Bordeus

Joan Caldentey Brunet

El manacorí Albert Riera, de 41 anys, ha signat com a nou entrenador dels Girondins de Bordeus francès per a les dues properes temporades. Ho fa en substitució de David Guion qui no ha aconseguit fer un bon inici de temporada.

18 anys després Riera inicia una segona etapa al Girondins, club del qual fou jugador entre 2003 i 2005. Format a la pedrera de Club Esportiu Manacor (on jugà actualment el seu germà Sito), passà després al RCD Mallorca on debutà a Primera. Retornat a Espanya l’any 2005 a les files de l’Espanyol inicià posteriorment un periple per Europa que el dugué a jugar la Premier League (Lniverpool, Manchester United i Watford), la lliga grega (Olimpiakos),Turquia (Galatasaray) i la Serie A Italiana (Udinese). Finalment la temporada 2014-2015 jugà de nou al Mallorca per penjar les botes al modest FC Koper eslové.

Com entrenador inicià la seva carrera com assistent del mític tècnic otomà Fatih Terim al Galatasaray. En posterioritat, ja com a màxim responsable de la plantilla, tornà a Eslovènia on dirigí Olimpia de Liubliana i el NK Celje.

Amb deu partits jugats, el Bordeus ocupa la 13a posició de la Ligue 2 francesa. Poc per un club històric i que aspira a retornar a la màxima categoria del futbol gal. Tot un repte per n’Albert que ara té l’ocasió d’entrenar un equip de renom i forjar-se el mateix prestigi com a tècnic que va gaudir com a jugador. Dissabte vinent en el seu debut contra l’Angers tendrà l’oportunitat de fer valer la dira “ Entrenador nou: victòria segura”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad