Creen franges de protecció antiincendis a Cala Murada

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor ha finalitzat recentment les tasques de creació d’una franja de seguretat contra incendis a la zona verda del torrent de Cala Murada. Aquesta actuació s’ha realitzat per primera vegada i té l’objectiu de rompre la continuïtat horitzontal i vertical de la vegetació, disminuint la quantitat de biomassa i, per tant, del potencial combustible.

Aquestes tasques s’han fet a dues zones del torrent de Cala Murada, una de les quals té una superfície d’una hectàrea i l’altra de 0.35 hectàrees, i s’ha prioritzat l’actuació a la franja més propera als habitatges.

Per a dur a terme aquestes feines, l’Ajuntament de Manacor ha contractat una brigada forestal especialitzada, dotada d’eines manuals i mecanitzades, a més d’una trituradora d’alt rendiment.

Les tasques es varen iniciar dia 14 de setembre i acabaren la setmana passada. El contracte ha tengut un cost de 17.968,50€.

L’Ajuntament de Manacor treballa en l’aprovació del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals de Manacor, que inclou mesures d’autoprotecció amb l’objectiu d’establir les actuacions necessàries per a la lluita contra els incendis forestals i l’atenció de les emergències als nuclis de població aïllats, urbanitzacions o activitats ubicades en zones de perill.

En aquest marc, l’Ajuntament té previst continuar les actuacions iniciades a Cala Murada i l’objectiu és realitzar altres actuacions de protecció contra incendis a les zones de major risc durant els propers anys.

Cal recordar que els propietaris d’habitatges situats en zones forestals o limitants tenen l’obligació legal recollida a diverses normatives, destacant la Llei Agrària de les Illes Balears, 3/2019 de 31 de gener, de prendre mesures de prevenció i autoprotecció davant el risc d’incendi forestal, especialment en les franges de protecció confrontants amb els veïns urbans i al voltant de les cases aïllades, així com en els camins d’accés.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad