Les excursions de buggies provoquen pols i renou a Son Macià

El que és una ruta molt emocionant per als turistes es converteix en un autèntic maldecap per a aquells residents que dues vegades al dia pateixen les conseqüències de tal diversió

«La persecució definitiva», «pura diversió al volant» o «acció i diversió assegurada» són alguns dels eslògans que capten l’atenció dels turistes als vídeos promocionals de les empreses dedicades a les excursions amb buggies, tot això, acompanyats de imatges que són pura aventura, encara que aquesta transcorri per zones d’alt valor mediambiental. Precisament el que és una ruta molt emocionant per a uns es converteix en un autèntic maldecap per a aquells veïns que dues vegades al dia, matí i horabaixa, pateixen les conseqüències de tal diversió. Per això, la petició és unànime: demanen una ordenança autonòmica que reguli aquest tipus d’excursions perquè si es fa a nivell municipal, el que passa és que quan un Ajuntament aprova la normativa que els regula, es traslladen al poble veí i el problema persisteix .

Encara que Manacor sí que compta amb ordenança que regula el pas d’aquest tipus de vehicles. De fet, els veïns de Felanitx asseguren que un cop aprovada la normativa manacorina, les excursions es van traslladar al seu municipi. De tota manera, pels qui viuen a Son Macià també és una autèntica tortura. Puntuals com un rellotge britànic passen de dilluns a diumenge a les 9.30 i a les 15.30 hores. És veritat que en el cas manacorí ja circulen per camins d’asfalt però l’estrèpit que genera una comitiva de 22 buggies és difícil aguantar pels veïns.

«Quan tenen la quota plena és espectacular, hi pot haver 22 buggies un darrere l’altre. A Son Macià la gent protesta sobretot pel soroll i perquè és una invasió diària», explica Jaume Adrover. De fet, admet que alguna vegada els veïns es van posar d’acord per posar pedres al camí perquè no circulessin però va ser en va. «La seva aventura és destrossar la poca cosa que ens queda protegida», lamenta. De fet, dijous a Son Macià a les 9.30 puntuals una comitiva de dotze buggies a més de tres tot terrenys van obligar un camió que feia feina a la zona a anar marxa enrere perquè poguessin continuar la seva aventura. De fet, els ocupants ja duen un mocador taronja per cobrir-se la boca i el nas de la polseguera que aixequen.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad