El Museu estrena l’espectacular Sala Medieval Cristiana

La nova sala és accessible a tot tipus de públic i té l’objectiu d’explicar l’època medieval mitjançant troballes i peces de Manacor

 El Museu d’Història de Manacor ha viscut aquest dijous horabaixa un moment molt especial. Després de vuit anys immers en un procés de renovació de les diferents sales de l’exposició permanent, el Museu ha inaugurat la Sala Medieval Cristiana. Es tracta d’una sala de nova factura que segueix les directrius d’accessibilitat que el Museu d’Història de Manacor ja havia encetat a les anteriors sales.

La Sala Medieval Cristiana té tres grans reptes per endavant. En primer lloc, explicar l’època medieval des d’un punt de vista de les troballes històriques i la col·lecció de peces de Manacor que hi ha al Museu. En segon lloc, divulgar la història d’una manera lúdica i donant a conèixer al públic aspectes desconeguts de la història medieval local. I, finalment, fer la sala accessible a tot tipus de públics; per això, tots els textos de l’exposició estan en format de lectura fàcil i han estat validats per la coordinadora balear. Així mateix, també compta amb un espai didàctic de lectura i joc.

El cent per cent del material que s’exposa en aquesta nova sala és manacorí i compta amb 58 peces entre escultura, ceràmica i metall.

La inauguració de la Sala Medieval Cristiana ha comptat amb la presència del batle de Manacor, Miquel Oliver; el delegat de Cultura de l’Ajuntament de Manacor, Ferran Montero; i la directora del Museu d’Història de Manacor, Magdalena Salas; a més d’altres representants de la Corporació municipal i un nombrós públic assistent. La directora del Museu, Magdalena Salas, ha agraït la col·laboració de totes les persones i institucions que han fet possible aquest nou espai i ha expressat el desig del Museu de seguir creixent. Per la seva part, el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha destacat la passió i la professionalitat de Salas, que ha impulsat aquesta nova sala, alhora que ha posat de manifest la importància del patrimoni històric i cultural que recull per primera vegada la nova sala medieval del Museu d’Història de Manacor. 

El Museu d’Història de Manacor organitza conferències, visites guiades, jornades de jocs i moltes altres activitats per celebrar l’època medieval a Manacor. La programació d’aquestes activitats es publicarà a la web del Museu museudemanacor.com i a les xarxes socials.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad