L’Ajuntament demana al Consell prohibir els avançaments entre Porto Cristo i s’Illot

El tram, que s’habilitaria com a ronda urbana i arribaria fins a la cruïlla a Cala Morlanda, és estudiat pel Consell de Mallorca.

El Consell de Mallorca i l’ajuntament de Manacor estan estudiant la possibilitat de transformar l’ús del primer tram de la carretera que surt de Porto Cristo en direcció a Son Servera i habilitar-la com a ronda urbana. Això vol dir que el tram que va des de la rotonda de l’institut fins a la intersecció de S’Illot-Cala Morlanda no estarien permesos els avançaments i la velocitat es veuria notablement reduïda.

En concret es tracta dels primers quilòmetres de la carretera comarcal Ma-4023, tristament famosa per ser un dels principals punts negres de la xarxa viària de Llevant i del municipi de Manacor en particular, on els darrers anys s’han produït diversos accidents mortals per la sortida d’encreuaments amb baixa visibilitat i avançaments frustrats en corbes perilloses.

D’aquesta manera actuaria com a continuació de l’actual ronda de l’Oest portenya, amb límits de velocitat i impossibilitat d’avançaments mentre duri el tram urbà. Segons explica e batle de Manacor, Miquel Oliver: “Li traslladàrem la inquietud al nou conseller de Territori, Fernando Rubio, per intentar fer-la més segura. A més es tracta d’una zona on a banda de l’IES Porto Cristo hi ha moltes propietats privades properes, diversos restaurants, la cruïlla de la depuradora o diversos establiments comercials, cosa que fa necessària una actuació, almenys fins a l’encreuament de Cala Morlanda”.

I és aquí precisament on s’hauria de construir una segona rotonda de redistribució del trànsit, cap a Cala Millor-Son Servera i cap a la zona costanera manacorina. Una actuació que, alhora, vendria acompanyada de la continuació del carril bici actual, perquè acabés a Cala Morlanda, ja que actualment és un camí de terra entre la paret de la Ma-4025 i diverses propietats privades, fins al punt que els darrers 300 metres arriba fins i tot a ser inexistent.

Ronda de l’Oest

Un altre dels punts vials a resoldre és precisament la ronda de l’Oest de Porto Cristo, trànsit natural dels cotxes que arriben a Manacor i es dirigeixen al nord. Durant els darrers estius després de la pandèmia la ronda pateix embussos en hores punta que arriben a ser quilomètrics quan es produeixen incidents. En aquest sentit, Oliver apunta que tècnics de l’Ajuntament es posaran a treballar després de l’estiu per trobar una solució que augmenti la fluïdesa sense que això afecti els aparcaments marcats.

Per part seva el partit socialista de Manacor, va presentar i va tirar endavant fa una setmana una moció plenària en què demanava al Consell de Mallorca la construcció d’una nova ronda de circumval·lació al poble per contenir el flux d’autobusos i vehicles de lloguer i donar-los una nova sortida en temporada alta. Una cosa amb què no va estar d’acord Més-Esquerra, però sí els seus socis portenys d’AIPC, el PP i el mateix PSOE.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad