El Govern ‘obliga’ l’Ajuntament a no fer festa per Sant Jaume

Manacor ha triat el 17 de gener (Sant Antoni) i 26 de desembre (Sant Esteve) a Manacor i 16 de juliol (Mare de Déu del Carme) i 26 de desembre a Porto Cristo com a festes locals en l’àmbit municipal per al calendari laboral de l’any 2024. I això ha duit polèmica perquè Sant Jaume, patró de Manacor, ha quedat fora i el 2024 no serà festiu.

Tot això ve de la manera en que les administracions, tant estatals com autonòmiques, trien primer les festes administratives que desitgen. Primer ho fa el govern estatal que n’aprova 8, després el Govern balear que en tria 4 més i els ajuntaments que n’elegeixen 2. El problema sol venir quan l’administració balear cau en mans del PP (amb el suport de VOX en aquest cas), que mai tria Sant Esteve com a festiu, ja que entenen que és una celebració tradicional de les terres de parla catalana (Catalunya, València, Balears), i opten per altres opcions.

D’aquesta manera els consistoris han der ser qui facin dia 26 de desembre festa local, en detriment d’altres, en aquest cas Sant Jaume. “Fins que no ens en deixin triar tres, tendrem aquest mateix problema” va dir Sebastià Llodrà durant el darrer ple municipal de setembre.

L’acord es traslladarà a la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, i a la Direcció General de Treball i Salut Laboral.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad