Les fonts d’aigua potable de Manacor permeten omplir 2.000 barrals diaris de 5 litres

L’eficiència en matèria de gestió de l’aigua potable dels sectors del Serralt i de sa Volta, tots dos amb distribució d’aigua completament apta per al consum humà des del passat mes de novembre, ha augmentat prop de 25 punts, passant del 54% al 78%. 

Aquests dos sectors abasteixen 470 abonats, entre ells el CEIP Jaume Vidal, que compta amb 450 alumnes. Paral·lelament a l’arribada de l’aigua potable, l’empresa de Serveis de Manacor SAM ha fet feina per instal·lar comptadors de telelectura a aquests dos sectors, el que ha permès un control a temps real del consum d’aigua i detectar les fuites internes el mateix dia que es produeixen. El consum mitjà d’aigua d’aquests sectors és de 157,55 metres cúbics diaris, que correspon a 350 litres per comptador i dia.

Gràcies a aquest sistema, s’ha pogut comprovar que l’eficiència de la xarxa d’aquests dos sectors ha augmentat de manera molt significativa fins al 78%, la qual cosa reflecteix la importància de disposar de dispositius de mesura adequats. La telelectura permet també obtenir informació dels consums d’aigua a temps real i comprovar les fuites internes el mateix dia que es produeixen.

El mes de novembre de 2022 va ser la primera vegada que per les canonades de la xarxa d’abastament d’aigua potable de la ciutat de Manacor hi va córrer aigua potable, 40 anys després de la seva posada en funcionament. Concretament, va ser per la xarxa dels sectors del Serralt i sa Volta, gràcies a la potabilitzadora pilot que la SAM va posar en funcionament per subministrar aigua potable a la població reduint el nivell de nitrats dins els límits aptes per al consum humà i, de retruc, eliminar la calç, l’altre principal problema per als usuaris.

10 metres cúbics diaris

Per altra banda, a aquests sectors hi ha instal·lades 5 fonts públiques. Des de la seva inauguració, el nombre d’usuaris ha augmentat fins al punt que es formen cues per abastir-se de l’aigua de la potabilitzadora. Per tal de millorar el servei, la SAM va instal·lar dues fonts més als dipòsits. Just aquestes tres fonts subministren diàriament 10 metres cúbics, 10.000 litres. Això significa un important estalvi econòmic pels usuaris, que ja no han d’adquirir l’aigua en establiments comercials, així com també en la producció de residus, ja que gràcies a les fonts s’estalvia el consum diari de 2.000 barrals d’aigua de 5 litres.

L’aigua de la planta potabilitzadora pilot compta amb tots els controls sanitaris i és de bona qualitat, com ho demostren les seves característiques organolèptiques. Així mateix, ha passat per diferents filtres que en redueixen la càrrega de nitrats, així com també de minerals com la calç.

«Tant la fita històrica de dotar d’aigua potable per primera vegada dos sectors de la ciutat de Manacor, com la implantació dels comptadors de telelectura que permeten un control a temps real del consum i de les fuites, així com la implantació i ús de les fonts d’aigua potable, són una gran passa per poder assolir els objectius del pla de gestió de l’aigua de Manacor», assegura el delegat de Medi Ambient i responsable de la SAM, Sebastià Llodrà.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad