Cartells ‘enganya guiris’ a les cales manacorines

L’entitat coordinadora anticapitalista de Manacor Caterva ha criticat “la massificació turística que pateix Mallorca” col·locant cartells a les cales del terme municipal, que indiquen en anglès que el bany està prohibit o no recomanat, i en català, que no hi ha cap perill. Segons ha informat Caterva en una nota de premsa aquest passat divendres, l’entitat ha realitzat una aferrada de cartells que “deixen molt clar el missatge, que és que les cales de les Illes han estat expropiades pel turisme”.

Així, han assenyalat que l’entitat ha penjat cartells “carregats d’humor” que “alerten els turistes amb diferents missatges en anglès que indiquen que no està permès o recomanat banyar-se”. Tot i això, el missatge en català “deixa clar que no hi ha cap perill” o que “el perill és el de la massificació turística”.

Els cartells s’han distribuït a Cala Morlanda, Caló den Rafelino, Cala Petita, Porto Cristo, Cala Murta, Cala Magraner i Cala Bota. L’entitat, formada per les organitzacions Endavant OSAN, Assemblea Antipatriarcal de Manacor i Arrels, a més de persones a títol individual, ha assenyalat que “la usurpació de les cales és només una expressió més de com el capitalisme fa servir una activitat econòmica com el turisme, duita a l’extrem, per esprémer gratuïtament el territori i per extreure el màxim de plusvàlua dels treballadors”.

Finalment, han assegurat que “hi ha culpables i cal posar-lis nom, com són els hotelers o els ‘rafels nadals’ amb la total complicitat d’alguns ajuntaments i del Govern, l’actual i l’anterior”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad