Manacor tendrà un festival de música a l’aire lliure

La regidoria de Festes ja està estudiant les fórmules, a través d’una promotora o amb marca pròpia, per poder-ho dur a terme aquesta legislatura

 

Manacor tendrà un festival de música de gran format aquesta legislatura. Un dels grans deutes històrics pendents per a un municipi que no ha tengut oferta musical de grans grups ni de gran format des de fa dècades.

Aquesta és la intenció del nou delegat de Festes, Mobilitat i Policia Local de l’Ajuntament, Mateu Marcé, que vol posar Manacor al mapa dels festivals estiuencs del territori nacional. Un projecte que està en procés d’arrencada i que encara no té nom ni dates determinades. El que sí que és segur és que es desplegaria als afores de la ciutat, a foravila.

Darrera edició del Canet Rock 2022

 

De fet, a Mallorca ja hi ha festivals d’un format similar al que planteja Marcé, com ara el Rock and rostoll, el Mobofest o el Canet Rock, que enguany no s’ha pogut celebrar per diferents circumstàncies. “Encara queda molta feina però és un dels objectius clars. Estudiarem quin podria ser l’enfocament, potser sigui mitjançant una promotora o creant una marca pròpia” diu Marcé. Mitjançant concerts de gran format en dies separats o seguint la fórmula d’un festival.

Demanat pel possible cost econòmic que un festival d’aquestes característiques podria suposar per al pressupost municipal de Manacor, Marcé explica que la manera de finançar-ho seria conjunta: “Seria una mica transversal, amb pressupost compartit per diverses regidories, a partir del que anomenam govern obert”, respon, alhora que reconeix que “els doblers es gasten bé si tenen un retorn, social o econòmic, i si estan ben invertits i ben administrats”.

Sobre la necessitat que el nou festival sigui exclusivament en català o programant a partir de grups que provenguin de territoris catalanoparlants, el regidor especifica que “no necessàriament tots els artistes haurien de cantar en català. Tot i que està clar que volem fomentar la llengua pròpia a tots els àmbits de la cultura i que a les festes hi ha d’estar sempre present”.

Dels Homes G a la Mostra de Rock

Poques, molt poques han estat les estrelles nacionals o internacionals que han actuat a la ciutat de Manacor durant les darreres dècades. Des d’Alaska a l’antic poliesportiu de Can Costa fins a La Polla Records o Els Homes G, el 1986 a Na Capellera, la cosa no ha estat per tirar coets. Si bé hi ha hagut algunes fites importants afavorides per la iniciativa alternativa al consistori, com els concerts organitzats per Renou Col·lectiu, entre els quals va destacar el mig fallit de Molotov a Porto Cristo.

Així mateix entre el 1989 i el 1999 l’ajuntament de Manacor va col·laborar de manera activa en l’organització de diferents edicions de què es va anomenar Mostra de Rock de Manacor, actuacions en directe dels principals grups i artistes sempre dins d’un mercat local que, això sí, ha estat prolífic en talent.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad