L’Ajuntament vol que l’antic xalet de Majorica sigui el nou arxiu municipal

La zona de propietat municipal situada al solar que fins 2006 va ocupar la fàbrica de Perlas Majorica, que inclou l’antiga nau de la perlera i el xalet privat del seu darrer director familiar, Pedro Riche, serà reformada i reactivada durant aquesta legislatura. Ara l’Ajuntament estudia diferents opcions i usos.

Per a la nau que encara està en peu i que formava part del conjunt inicial de 1902, es necessita una reforma evident i integral ja que ara mateix està tècnicament “impracticable” segons els tècnics municipals, i s’utilitza com a magatzem municipal.

Tot i les petites intervencions, les humitats i les goteres fan que no estigui disponible per a cap ús segur. S’estipula que pugui ser un futur casal de joves, amb l’habilitació fins i tot d’una carpa a la zona verda per a actes de divers format.

Xalet

Per al xalet de Pedro Riche, de moment hi ha una proposta que està prenent forma i és la d’habilitar-ho, emprenent també una reforma important, com el nou arxiu municipal en substitució de l’actual, que s’ha quedat físicament petit. Ara mateix i després de distints trasllats, l’arxiu es troba a la part baixa de l’edifici d’oficines municipals de la plaça des Convent. Es preveu que segons la regla estatal de despesa els projectes municipals poguessin iniciar-se el 2025.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad