Com podem saber quina síndria és millor?

Eva Remolina / Amic

Saber si una síndria és bona no és una feina fàcil, ja que són mols els factors que has de tenir en compte per assegurar-te que la fruita és madura i saborosa. Aquests són alguns consells que t’ajudaran en la tria:

1. Cerca les taques grogues: Una síndria madura sol tenir taques grogues a la seva pell, la qual cosa indica que ha passat temps exposada al sol i ha desenvolupat sucres naturals.

2. Toca-la: La síndria ha de ser ferma al tacte i no cedir massa a la pressió de la teva mà. Evita les síndries que estiguin massa toves, ja que poden indicar que està passada o fins i tot en mal estat.

3. Pes: Agafa la síndria i valora el seu pes. Una síndria dolça i sucosa sol ser més pesada, pel fet que conté més aigua. No obstant això, no es tracta d’una regla definitiva, perquè el pes pot variar segons la mida i la varietat de la síndria.

4. La síndria ha de tenir una pell brillant, sense malformacions. Cerca una síndria amb una forma regular i uniforme. Evita aquelles que estiguin trencades o amb cicatrius importants, perquè això pot indicar que ha estat maltractada en la manipulació i el transport o que no està en bones condicions.

5. Dona-li una petita galtada i escolta el so. Si aquest és ressonant i sord, és probable que estigui madura. Si el so és agut o no ressona gaire, podria ser que encara no està prou madura.

6. Observa la base: Aquesta ha de ser de color groc o cremós, no verd, ja que això indica que no ha madurat completament.

7. Comprova les ratlles: Moltes síndries tenen una ratlla a la part exterior. La ratlla ha de ser de verda o negra i estar ben definida, indicant que la síndria està madura.

8. Olor: Si pots, olora la síndria. Una síndria madura quasi sempre tendrà un aroma lleuger i dolç.

Tria una síndria segons el teu gust: Tingues en compte que hi ha diferents varietats de síndries amb gustos lleugerament diferents. Si t’agrada una síndria més dolça, potser les varietats com la “Sugar Baby” o la “Crimson Sweet” són una bona opció.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad