Manacor demana un edifici que concentri les delegacions del Govern

El batle de Manacor, Miquel Oliver, s’ha reunit per primera vegada amb la presidenta del Govern, Margalida Prohens. La trobada ha servit per posar damunt la taula els projectes pendents de l’Executiu al municipi com el Tren Tram de Llevant, la reforma de l’Escorxador o el nou centre de Salut.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha mantingut aquest dimarts la primera reunió amb la presidenta del Govern, Margalida Prohens, que l’ha rebut al Consolat de Mar. Els dos han mostrat la seva bona disposició a mantenir la mà estesa per a poder continuar els projectes que l’Executiu de Francina Armengol havia anunciat durant l’anterior legislatura i, també, poder donar seguiment i atenció a totes aquelles qüestions que afecten el municipi. “Ha estat una primera presa de contacte que s’ha produït amb cordialitat i bona predisposició per les dues parts”, ha dit Oliver.

El batle de ha posat damunt la taula la reivindicació d’inversions que reconeguin la posició que exerceix Manacor com a capital. D’aquesta manera, es reconeixeria l’atenció i el servei que presta la ciutat a una àrea d’influència que abasta tota la comarca del Llevant, així com municipis del Migjorn i del Pla de Mallorca.

D’acord amb aquesta iniciativa, Manacor rebria el finançament que mereix per tenir i oferir serveis i infraestructures que transcendeixen l’àmbit estrictament municipal. En aquest sentit, Oliver ha explicat a la presidenta del Govern el projecte d’habilitar un edifici municipal per a centralitzar totes les delegacions del Govern de les Illes Balears, a més de serveis com Protecció Civil, i ha plantejat opcions de finançament conjunt per a poder-ho fer possible. D’aquesta manera, es facilitaria l’atenció a la ciutadania i la gestió del patrimoni públic podria ser més eficient.

El projecte de l’Escorxador municipal, que ja compta amb una partida prevista de la Conselleria d’Agricultura i del Consell de Mallorca per a poder-se reformar i la necessitat d’un nou poliesportiu són altres de les qüestions que s’emmarquen en aquesta oferta supramunicipal que el batle ha posat damunt la taula i que necessiten de la col·laboració i finançament autonòmic per a poder ser una realitat.

Un altre dels assumptes que s’han abordat, també, i que té una importància cabdal pel que fa no només a la mobilitat de la comarca del Llevant sinó també a la transformació urbana de Manacor és la continuïtat del projecte del tren tram de Llevant. “La presidenta Prohens m’ha transmès que el Govern no descarta el projecte, fet que celebram, i s’ha compromès a estudiar-lo amb el nou gerent dels Serveis Ferroviaris de Mallorca”, ha explicat el batle Oliver després de la reunió. Així mateix, durant la trobada també s’ha parlat dels reptes i inversions que necessita el municipi quant a transport públic.

El medi ambient ha estat un altre dels assumptes centrals d’aquesta primera reunió entre l’Executiu autonòmic i el batle de Manacor, que ha traslladat a Prohens la necessitat de regular el fondeig d’embarcacions a la costa del muncipi, especialment l’àrea que afecta les cales protegides i sense urbanitzar. En aquest sentit, també s’ha abordat la necessitat de realitzar un estudi sobre les correnties de la badia de Porto Cristo, els mecanismes de control i gestió dels espais protegits del municipi, la necessitat de col·laboració pel que fa a la massa forestal del municipi davant escenaris d’alt risc d’incendi, així com la necessitat del sector agrícola d’incentius per a poder mantenir la producció i la gestió del territori.

Pel que fa al cicle de l’aigua, el batle ha transmès la necessitat que l’aigua del projecte de canalització liderat per ABAQUA en alta arribi a la costa, davant la pressió que pateixen els aqüífers de la zona costanera i la mala qualitat de l’aigua a aquesta zona. Així mateix, també s’ha reclamat ajut per afrontar les inversions necessàries a les depuradores de Manacor i de Porto Cristo.

La qüestió educativa ha centrat també bona part de la trobada i el batle de Manacor ha recordat la necessitat que Manacor i Porto Cristo comptin amb dos nous centres educatius d’educació Primària. L’increment d’inversions en els centres educatius existents, el nou institut de Formació Professional han estat alguns dels assumptes que s’han posat també damunt la taula.

Pel que fa a les infraestructures sanitàries, cal recordar que actualment l’Hospital de Manacor es troba en plena reforma per doblar la seva capacitat actual. Pel que fa a la construcció del nou centre de Salut, projectat als terrenys de l’actual parc caní del parc del Molí d’en Beió, la presidenta del Govern ha mostrat el seu compromís de continuar d’acord amb el calendari previst per l’anterior consellera de Sanitat, Patrícia Gómez. Oliver ha posat també damunt la taula l’ampliació dels horaris dels Centres de Salut de Porto Cristo i de s’Illot.

Pel que fa al turisme, el batle de Manacor ha traslladat a Prohens la necessitat de regular l’oferta de tot inclòs. El problema d’accés a l’habitatge i la necessitat de nous habitatges de protecció pública han estat una altra de les peticions que Oliver ha fet a la presidenta del Govern.

La Memòria Històrica ha estat també un dels punts importants de la reunió. Son Coletes va ser punt neuràlgic de la Guerra Civil a Mallorca i de la repressió franquista i en aquest sentit, Miquel Oliver, ha recordat la necessitat de continuar amb la investigació i amb la gestió de les troballes fetes al cementeri municipal fins ara, així com la necessitat de construir un espai destinat a la memòria.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad