Adriana Mutis, com explicar l’adopció a través d’un conte

Metgessa pediatra i mare d’una nina adoptada, ha escrit ‘Malena la sirena y su hija Salû’

 

Quan Sara, la filla de la metgessa pediatra de l’Hospital de Manacor, Adriana Mutis, va començar a demanar-li d’on era i d’on venia, va sorgir la idea d’explicar-li mitjançant un conte infantil el que era l’adopció. És una història que ajuda els pares a entendre el procés d’adopció i als nins a omplir els seus buits d’origen. 

Com comenta la pediatra, existeixen moltes emocions i situacions particulars que emmarquen el procés de l’adopció. Aquesta història infantil vol mostrar amb un llenguatge molt planer i amb dibuixos, cada una de les característiques d’aquest procés. Vol ser un conte per apropar a pares i fills i també a la resta de familiars els tràmits que acaban amb l’adopció legal.

Perquè la història es convertís en un conte, Adriana va comptar amb l’ajuda de Daniela Ramos, cosina seva i dissenyadora gràfica. Ambdues varen imaginar com seria el regne de Coralîa on vivia Malena i la ciutat Petit Land ubicats sota la mar. Així Malena, que és una sirena, emprèn viatge per arribar a aquesta ciutat on els petits sense llar viuen esperant l’arribada dels seus progenitors. Malena es troba amb diferents personatges com taurons, foques o peixos que representen la varietat de famílies. 

“Com a mare fadrina vaig pensar que me resultaria més difícil però vaig trobar que hi havia altres casos com el meu i també parelles diverses, cadascuna diferent, que també sentien la incertesa d’aconseguir poder adoptar a un fill o filla” explica la pediatra i afegeix que “per això vaig decidir que els personatges havien de representar aquesta realitat, perquè els nins en veure la història poguessin entendre que tots som diferents”.

 El conte acaba en el moment que Malena coneix a Salû (que té tres anys, igual que Sara la filla d’Adriana) i ben igual que elles, viuen juntes: “És una història que fa possible una nova família. Estic segura que el conte ajudarà els pares adoptants a animar-se en aquesta aventura i als nins a entendre que són tan desitjats com qualsevol nin biològic”.

 La metgessa, Adriana Mutis, que exerceix com a pediatra fa catorze anys a l’Hospital de Manacor, ja prepara el que serà la segona edició del conte publicat per Círculo Rojo i la Casa del Libro i també una novel·la per adolescents. “Escriure ha estat la meva passió i Sara la meva inspiració”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad