Actes i horaris de les festes de Son Macià

Les Festes de Son Macià ja ho tenen tot a punt per començar el proper dijous 3 d’agost. El sus dels tretze dies de festa el donarà el pregó, que enguany anirà a càrrec de Biel Nadal ‘Maniu’, el primer treballador de banca que va tenir el poble. L’acte tendrà lloc a les 21.30 h a la plaça i comptarà amb la presència dels gegants Macià i na Maciana i de la Colla de Xeremieres i Flabioleres de Son Macià i l’actuació de la Banda de Música de Manacor.

Les arrels seran tan profundes com els sentiments’ és el lema que enguany acompanya el programa de festes d’enguany i que compta amb les il·lustracions del dissenyador Antoni Febrer. Un programa complet que recull activitats i actes per a tots els públics i edats, amb els clàssics de cada any com ara la festa temàtica, la festa pagesa o el Campionat Mundial d’Estràngol, però també amb novetats com ara la I Milla Macianera, que partirà des de la plaça el dissabte 12 d’agost a les 9.30 h. Dues de les cites destacades d’aquestes festes també són la II Fira del vi i de la cervesa, que comptarà amb la participació de cellers i cerveseres artesanes, i la Fira Nocturna de Son Macià.

Esports, activitats per als més petits, música, teatre, festa, cinema, fira, artesania i gastronomia completen unes festes que aquest divendres de matí s’han presentat a la plaça de Son Macià amb la presència del batle de Manacor, Miquel Oliver; el delegat de Festes, Mateu Marcé; i els representants de la Comissió de Festes de Son Macià i de l’Associació de Veïnats de Son Macià, Antoni Febrer i Catalina Mascaró. “És un gust presentar les Festes de Son Macià, unes festes que tenen a darrere una Comissió de Festes i una Associació de Veïnats que empenyen”, ha assegurat Oliver.

PROGRAMA DE FESTES

DIJOUS 3

20:30 h Exposició de quadres de pedra tallats a mà, de Guiem Fornés “Puch” Mestre artesà. Lloc: Sala d’exposicions del Centre Cívic.

21:30 h PREGÓ. A càrrec de Biel Nadal “Maniu”. *Presència d’en Macià i na Maciana i de sa Colla de Xeremieres i Flabioleres de Son Macià. A continuació, actuació de la Banda de Música de Manacor. I mostra i degustació de coques dolces i salades. Es poden deixar al centre cívic a partir de les 18.00 hores.

DIVENDRES 4

19:00 h Horabauxa. Amb Dj Costa.

DISSABTE 5

16:00 h Tir al plat. Lloc: Camp de tir Sa Marina. És requisit estar federat.

18:00 h Carretons. Lloc: Carrer Sol. Inscripcions mitja hora abans.

21:00 h Demostració de Gimnàstica, a càrrec de l’Associació de Persones Majors de Son Macià.

22:00 h Ball de Saló, amb Acadèmia Jaume i Aina. Revetlla amb: · Islanders · Aftersuns · Dj Jara

DIUMENGE 6

18:00 h Festa pagesa. Lloc: Sementer.

DILLUNS 7

19:00 h Bàsquet. Lloc: Zona esportiva.

22:00 h Cinema a la fresca, amb la projecció del film “Canta 2”.

DIMARTS 8

19:00 h Torneig futbol 7×7. Lloc: Camp de futbol.

DIMECRES 9

20:30 h a 23:15 h Teatre de prop a càrrec de Mai Som Tots Teatre. Les invitacions es podran recollir al Bar de Festes. Aforament limitat. *Veure programa a part.

DIJOUS 10

19:00 h Animació infantil a càrrec de Centimets & Family Band (espectacle familiar).

DIVENDRES 11

18:30 h Festa infantil amb tallers i jocs tradicionals. Espai 0-3 anys.

21:00 h Sopar de Pa i Taleca. A continuació festa temàtica d’estils musicals. Des de l’any 34 aC fins a l’any 2074 dC. Pensau a venir amb fressa!

DISSABTE 12

09:30 h I Milla Macianera. Cursa amb recorregut des de la Plaça (402 metres). Inscripcions per xarxes o 30 minuts abans.

20:00 h Espectacle de dansa a càrrec d’Estudi Dansa de Rensi Limani.

22:00 h Música i tapes amb: · Anne & The Blues Diggers · Monkey Doo A continuació música per ballar swing i rock&roll.

DIUMENGE 13

08:00 h Petanca. Lloc: Pistes de petanca.

16:30 h XXIII Campionat Mundial d’Estràngol. 16:30 h Semifinals categoria Majoral; 18:30 h Final categoria Majoral. Final categoria Missatge. Lloc: Carrer Sant Jaume. Inscripcions per xarxes socials o al Bar de Festes.

20:00 h II Fira del vi i de la cervesa. Cellers: Gallicant, Bodega Butxet, Vins Miquel Gelabert. Cerveseres: Brusca Brewpub, Breaking Brou, El Buho Hidromiel, Cerveza artesana eco Forastera. Hi haurà paradetes de menjar. Música amb l’actuació de The Suricats.

DILLUNS 14

19:00 h XXXVII Fira de Son Macià.

19:30 h Desfilada de Gegants i gegantons. Amb la participació dels Gegantons de Son Macià, acompanyats dels Gegants de Manacor i la Colla de Xeremieres i Flabioleres de Son Macià.

21:00 h Ball de bot. Amb Es Jai de sa Barraqueta i Esclafits i castanyetes.

DIMARTS 15

11.00 h Diada de fogons.

20:00 h Missa solemne de la Mare de Déu Assumpta. Amb la participació d’en Macià i na Maciana i de la Colla de Xeremieres i Flabioleres de Son Macià.

20:30 h Homenatge a les persones majors de setanta anys de Son Macià. Patrocina l’Associació de Persones Majors de Son Macià. A continuació projecció de fotografies de les festes. Fi de festa, fresca i dolça.

• Tots els actes on no s’indica el lloc es duran a terme a la plaça. • La Comissió de Festes es reserva el dret de canviar la programació per causes majors. • La Comissió no es fa responsable dels incidents causats per la imprudència o per no seguir les indicacions de l’Organització. • La Comissió no es fa responsable dels menors de 18 anys que no vagin acompanyats d’un adult. • Procurau reduir i reciclar qualsevol residu que faceu durant les festes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad