La festa de Sant Jaume tanca les celebracions del patró

L’alegria i la festa van omplir aquest dilluns horabaixa els carrers de Manacor, que visqué un dels dies forts de les Festes de Sant Jaume 2023. La primera cita fou davant cal Cavaller Major, a la rambla del Rei en Jaume, on L’Obreria de Sant Jaume entregà el penó de Sant Jaume al Síndic Jove. La comitiva de cavallers va partir en un recorregut que acabà a la plaça de Sant Jaume, on es trobaren amb la colla castellera dels Al·lots de Llevant i els Gegants de Manacor. 

Arreplegant gent a cada carrer, la comitiva va arribar fins a la plaça del Convent, on les autoritats encapçalades pel batle de Manacor, Miquel Oliver, i el delegat de Festes, Mateu Marcé, els reberen. La Mulassa i la seva colla de mulasseres i mulassers tornaren a animar una plaça plena de gent vestida de blanc per a l’ocasió: l’Encamisada 2023. Petits i grans gaudiren de la bèstia i de la xaranga que l’acompanyà. 

Els Al·lots de Llevant aixecaren diversos castells al llarg del recorregut, que també ha comptat amb els gegants de Manacor, Vicenç i Catalina, i la colla de gegantons de l’Associació Cultural de Sant Domingo. Finalment, el regidor de menys edat del Consistori municipal, Artur Aguiló, va dur l’estendard de l’Obreria de Sant Jaume en la desfilada que va seguir des de l’Ajuntament precedida per la Banda de Música de Manacor. La festa va continuar a la via verda amb els cavalls de Sant Jaume, on es va córrer l’Anell. 

Dia de Sant Jaume

Avui festa de Sant Jaume, dimarts 25 de juliol, l’Obreria de Sant Jaume ha programat la recollida del penó de Sant Jaume de cal Cavaller Major, en un recorregut que ha partit a les 17 h de la rambla del Rei en Jaume, carrer de sa Coma, plaça de la Concòrdia, Molins, Remei, Llum, Creu, Colom, avinguda del Torrent, carrer de la Pau, Montcades, Gerrers, plaça de s’Antigor, Amador, carrer Nou, Major, Centre, plaça de ses Verdures, carrer Jaume Domenge, Olesa, Cós, Olesa, Jaume Domenge, Mercadal, Bosch, Torre del Palau, plaça del Palau i fins arribar a la Parròquia de la Nostra Senyora dels Dolors. 

A les 20 h, se celebrarà l’Ofici en honor de Sant Jaume a l’església de Nostra Senyora dels Dolors i la festa clourà a les 22.30 h amb el Correfoc de Sant Jaume, que partirà de la plaça de sa Bassa, fins al carrer Major i la plaça del Convent. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad