El forat de Festes ha de ser tapat amb 300.000 euros més

Quan acabi 2023 s’hauran arribat a gastar mig milió d’euros, quasi el doble que els 278.000 d’altres anys

 

El ple municipal d’aquest mes de juliol va aprovar dilluns l’ampliació pressupostària de la partida dedicada a Festes. En concret l’Ajuntament s’ha vist obligat a incorporar un remanent de 300.000 euros per poder així pagar factures atrassades, per un valor de 217.103 euros (que són les que tenen ja la reserva de crèdit feta) i per fer front a les que puguin venir de les encara no pagades. I és que actualment la partida dedicada a Festes dels pressupostos municipals té 331,31 euros a caixa, evidentement insuficients per fer front a les Festes de Sant Jaume, Porto Cristo, Sillot o Son Macià, per exemple.

Fa unes setmanes, en un ple extraordinari celebrat abans d’eleccions, el regidor de Festes fins el passat mes de maig, Artur Aguiló, va haver de reconèixer que hi havia una despesa acumulada de 461.873 euros, repartits en més 200 factures pendents de pagament.

“Tot i tenir en compte que hi havien 120.000 euros en factures de 2022 que s’hagueren de pagar el 2023, l’ajuntament de Manacor s’haurà mig milió d’euros en Festes enguany, una xifra que és quasi el doble dels 278.000 euros que es gastaren a la delegació en anys anteriors”, explicà el batle Miquel Oliver aquest dilluns. Es preveu que l’Ajuntament encara s’hagi de gastar 83.000 euros en contractes de festes, una delegació que ha passat a mans de Mateu Marcé.

“Del juny cap enrere encara no sabem què ens arribarà a costar perquè poden mancar més factures, que a lo millor s’hauran de pagar l’any que ve. És cert que hi ha hagut un increment de costs després de pandèmia, però no perquè la partida hagi estat tan elevada”, va dir el batle dilluns, en clara referència a la gestió d’Aguiló, qui no va parlar durant el ple.

Qui si ho va fer fou Núria Hinojosa, que va anunciar el vot a favor dels socialistes a la incorporació dels 300.000 euros per poder salvar els problemes. En realitat el total de doblers incorporats per l’ajuntament procedents de remanents han estat 588.000 euros, desglosats en 150.000 euros per pagar estudis i treballs tècnics pendents, 138.825 euros per direccions d’obra i els ja mencionats 300.000 per a Festes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad