Aquests són els horaris que podran tenir obert els bars i restaurants manacorins

El ple municipal ha aprovat inicialment aquest dilluns vespre l’Ordenança reguladora dels horaris d’obertura i tancament d’establiments al terme municipal de Manacor. Aquesta normativa fa referència als horaris d’obertura i tancament dels establiments, espectacles públics i les activitats recreatives.

La nova Ordenança estableix que els establiments classificats com a restaurants (Grup I A) podran tenir un horari d’obertura de 8 h a 01 h; els establiments amb llicència de bars i cafeteries (Grup I B) podran obrir de 6 h a 01 h; els establiments del Grup II A i B – cafès concert, bars musicals, sales de festa, sales de ball i discoteques – podran obrir de 10 h a 02 h de dilluns a dijous i diumenges i de 10 h a 05 h els divendres, dissabtes i vigílies de festiu; els establiments del Grup II C – cafès teatre i teatres – podran obrir de 10 h a 02 h; i els del Grup III (3) – sales de joc, bingos, cinemes i similars – de 10 h a 01 h.

La seva ordenació i control corresponent incideixen directament en les molèsties que es poden produir per renous molests i és evident també la seva relació directa amb aspectes relacionats amb la seguretat ciutadana, l’ordre públic, la neteja viària, etcètera. Aquesta normativa recull la finalitat de salvaguardar drets constitucionals com la qualitat de vida el dret a la salut, alhora que facilita l’adequada utilització de l’oci.

L’Ajuntament entén que és possible compaginar l’oferta de restauració i oci amb la tranquil·litat i descans de la població resident. A més, el fet que a Manacor no existeixi cap regulació respecte dels horaris de les activitats d’establiments i espectacles públics i activitats recreatives presenta una situació d’inseguretat jurídica, per la qual cosa es considera urgent dur a terme aquesta regulació.

Així mateix, la norma fixa algunes excepcions, com ara la possibilitat de poder sol·licitar un horari especial d’obertura per als mesos de juny, juliol i agost en què en què l’hora de tancament podrà ser fins a les 02.00 h per als establiments de restauració i cafeteria en els quals s’exerceixi una activitat tradicional.

Els establiments dedicats a saló de jocs i/o recreatius, apostes i bingos que disposin de títol habilitant per dur a terme l’activitat de bar o cafeteria podran dur a terme aquesta activitat en l’horari previst per a aquests establiments sempre que l’activitat dedicada a bar-cafeteria es trobi separada físicament de l’activitat destinada a saló de jocs, recreatius, apostes i bingos, que haurà de romandre tancat i sense cap activitat durant l’horari de 6 h a 10 h, és a dir, l’horari en què el bar o cafeteria pot estar obert però el bingo no.

Pel que fa al nombre màxim anual de les festes anomenades horabauxes, aquest vendrà determinat per acord de ple. L’Ordenança preveu també la possibilitat de declarar, d’ofici o a petició dels veïns, zones de protecció acústica especial, d’acord amb la Llei 1/2007, de 16 de març, contra la contaminació acústica de les Illes Balears. Les infraccions a aquesta normativa podran ser sancionades per via administrativa amb quanties que oscil·len entre els 250 i els 3000 euros.

L’Ordenança passarà ara pel preceptiu tràmit d’exposició pública abans de poder ser aprovada de manera definitiva. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad